Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Brokule - ukusne, zdrave i jednostavne za pripremu. Sirove, kuhane i pečene. I što je najvažnije – dostupne svježe od studenog do travnja. 

Brokule su jedan od najstarijih članova porodice kupusa.

Stari Grci i Rimljeni konzumirali su ih prije više od dvije tisuće godina.

Pridaje im se važnost antikancerogena, a sadrže veliku količinu vitamina A i C te minerala željeza, kalcija i riboflavina.

Treba birati one tamnozelene boje, svježeg izgleda. Mogu imati ljubičasti odsjaj. Ako ih se stavlja u frižider, dobro ih je ostaviti neoprane, onda mogu zadržati svježinu četiri dana. Stabljika je isto ukusna i jestiva, ali je treba staviti kuhati nekoliko minuta prije razdvojenih cvjetova, jer joj je potrebno nešto više vremena.

Recepti s brokulom na Gastronautu:
JUHA OD BROKULE
MARINIRANE BROKULE
SALATA OD BROKULE
ZAPEČENA BROKULA SA SIROM
KVARNERSKE LIGNJE
FILET BRANCINA “SV. NIKOLA”
BIFTEK OBLOŽEN PANCETOM
BIJELO-ZELENE LAZANJE
BROKULA S VRHNJEM
POHANA BROKULA
BROKULA SA SLANINOM
BROKULA U UMAKU OD RAJČICE
TELEĆA KOLJENICA, PIRE OD BATATA, PEČENA BROKULA I MR…

Aktulane teme na www.gastronaut.hr:

Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?

Hren i 11 recepata s njime

Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje

Fritule u slanim i slatkim varijantama

Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa

Valentinovo - gdje otići, što skuhati, od koga naručiti

Domaći gulaši

Ninska Šokolijada 2021

Cikla i 6 recepata s njome

Naranče u 42 specijaliteta

Domaće maneštre

25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"

10 zanimljivosti o Drniškom pršutu

Bakalar i 18 recepata s njime

JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor

Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte

Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi

FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti

Znate li što su repnice?