Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Nije lagan posao planiranje prigodnog blagdanskog menija koji će oduševiti i iznenaditi vašu obitelj i prijatelje i gdje svakako želite zablistati nizom finih hladnih, toplih jela i ukusnih slastica. Nadamo se da će neka od predloženih jela doprinijeti vašoj ugodnoj blagdanskoj atmosferi.

Vino žlahtina, pjenušac od žlahtine i Misno vino PZ Gospoje, svakako su vina s kojima nećete pogriješiti u koliko ih odlučite servirati uz blagdanske delicije.

Pjenušac Gospoja, PZ Gospoje iz Vrbnika je već drugu godinu za redom osvojio prvo mjesto na sajmu vina u Veroni na poznatoj VinItaly. Proizveden je tradicionalnom šampanjskom metodom, izumljenom u Francuskoj. Preko 310 dana pjenušac Gospoja sazrijeva u smaragdno zelenoj boci, dok ne dobije željenu savršenu notu okusa.  Nakon postupka zrenja pjenušac se ponovno podvrgava detaljnom pregledu kako bi se utvrdio njegov razred kvalitete. Sa sadržajem šećera od 3 grama, pjenušac Gospoja spada u klasu "extra brut". Kvaliteta grožđa, naravno, određuje koliko izvrsna kvaliteta postaje. U slučaju Žlahtina grožđa, autohtona i jedinstvena sorta iz Vrbnika.

Ovaj pjenušac preporučamo kao pratnju svečanih trenutaka, a od jela uz njega predlažemo: File od lubina s umakom od škampi i šafrana, Grdobinu u bijelom vinu i Marinirane škampe

Vino od jedinstvenog grožđa žlahtina iz Vrbnika na otoku Krku stvara skladan spoj aromatičnosti i svježine sa mnogim jelima od bijelog mesa, riba, rakova i školjaka. Krasi ga nota mineralne baze s laganim citrusnim aromama. Vrbnik i njegovi vinogradari s ponosom podržavaju tradiciju vinogradarstva i oplemenjuju grožđe u izvrsne proizvode. Uz Žlahtinu PZ Gospoja posebno preporučamo Makarune s tartufima, Brancin u soli i Carpaccio od bijele ribe.

Ukusne slastice kao što su Primorske fritule, Parfait od naranče, Prhi kolači s cimetom

 i kremom od vanilije odlično se slažu sa Misnim vinom Gospoja. To Slatko desertno vino nije samo specijalitet Vinarije Gospoje, koji harmonira uz desert, također se slaže uz otočki krčki sir.

Vinariju PZ Gospoja su osnovale 1995. godine obitelji Toljanić i Brusić. Iskustvo i velik trud su se isprepleli u zajedničku priču te rezultirali značajnim uspjehom na domaćem i međunarodnom tržištu. Fokus je od začetka do danas praćenje trendova u proizvodnji kvalitetnih vina.

Svoju vinsku priču proširili su 2016. kada je sagrađen Vinotel Gospoja koji nudi sobe posvećene vinovoj lozi. Smješten je u oazi mira, prekrasnih plaža i kristalno čistog mora, a gostima pruža srdačnu dobrodošlicu i savršen ugođaj za potpuni odmor. Moderno uređene sobe, unutarnji bazen, saune i wellness te bogat meni à la carte restorana samo su dio priče koju možete doživjeti zajedno s ljubaznim i predanim osobljem hotela. Osnovni naglasak objekta je na vinu, a u kuhinji caruje kreativan mladi chef Dino Knežević.

Neki od Dinovih specijaliteta zbog kojih gosti dolaze na Krk su i Brancin u crnoj soli, Jelen u kori od kakaa, Obrazi boškarina s kvarnerskim škampima i divljim šparogam, Teleći file Gospoja ...

Želimo vam ugodne blagdane uz drage osobe i stol pun delicija i finih vina!

Tekst: Marina Selak

Fotografije: Rino Gorpuzzo, PZ Gospoja