Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Valentinovo je praznik zaljubljenih - dan posvećen druženju s dragom osobom, razmjeni ružičastih poklona i riječi, dan kada je poželjno u društvu voljenih uživati u nježnim riječima, pjenušcu, čokoladi, svijećama i cvijeću.

Ukoliko želite naručiti dostavu hrane ili otići sa voljenim u hotel na ručak/večeru, dnevni ili noćni odmor, predlažemo vam objekte u koje imamo povjerenja da će doprinijeti vašim ugodnim trenucima.  Ako se pak odlučite za kućni ambijent odskrolajte na donji dio teksta u kojem predlažemo niz prigodnih recepata za specijalitete i vina koja se s njima sjajno sljubljuju.

Iako su restorani zatvoreni za posjete, veliki broj nudi mogućnost dostave svojih specijaliteta. Među njima su i restorani koji nose titulu "100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Crotica" te provjereni partneri projekta Gastronaut. Pojedini od njih imaju mogućnost smještaja te su kao hoteli u mogućnosti primiti goste i u svoje restorane.

Kvarner i Istra
Botel Marina, Rijeka - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Vinotel, Vrbnik - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Catering Puhar, Opatija, Rijeka i okolica - dostava hrane
San Rocco, Brtonigla - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Ganeum, Lovran - dostava hrane
Stancija Kovačići, Matulji - dostava hrane
Trošt , Vrsar - dostava hrane
Vela nera, Šišan - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane

Dalmacija
Kadena, Split - dostava hrane
Zrno soli, Split - dostava hrane
Hotel Bastion, restoran Kaštel, Zadar - aranžman sa smještajem
Hotel Niko, Zadar - aranžman sa smještajem
Boškinac, Stara Novalja - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Hotel Adriatic, Orebić - aranžman sa smještajem

Kontinentalna Hrvatska

Mala hiža, Mačkovec - dostava hrane
Međimurski dvori, Lopatinec - dostava hrane
Bedem, Varaždin - dostava hrane
Palatin, Varaždin - dostava hrane
Bernarda, Varaždinske toplice - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Cocktail, Sisak - dostava hrane
Mirjana&Rastoke, Donji Nikšić - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Terasa, Daruvar - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Višnjica, Višnjica - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Baranjska kuća, Karanac - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Bernarda, Varaždinske toplice - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Villa Magadalena, Krapinske toplice - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Gradina, Jospidol - dostava hrane
Frankopan, Ogulin - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Lovački rog, Karlovac  - dostava hrane
Žganjer, Ozalj - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Zlatni lug, Požega - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Schon blick, Vetovo - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane


Zagreb
Hotel Puntijar, Zagreb - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Vodnjanka, Zagreb - dostava hrane
Noel, Zagreb - dostava hrane
Tekka, Zagreb - dostava hrane
Kajzer, Zagreb - dostava hrane
Muzej, Zagreb - dostava hrane
Zifandels, Zagreb - aranžman sa smještajem ili dostavom hrane
Mon ami, Velika Gorica - dostava hrane

Ma gdje partnericu/a vodili nutkajte ga finim, laganim stvarima, doživljajima za oko i nepce, poticajima za maštu, jelima u kojima se može uživati, ali i ponovo nakon nekoliko sati biti voljan za daljnje aktivnosti. Sve teško i masno može vam za daljnje planove biti kontraproduktivno.

Ako želite  impresionirati partnericu/a vlastitim kulinarskim umijećem, možete pripemiti nezaboravnu večeru i na hrani za početak pokazati koliko ste suptilni, maštoviti, posebni, kako ne štedite vremena ni energije za priređivanje osjetilnih zadovoljstava. Važno je da je ono što servirate posebno i stimulativno, da je nesvakidašnje, da je svijeća za stolom upaljena, da je u pozadini lagana muzika, a u luksuznim čašama dobro vino. Važno je i da ne gnjavite partnera razgovorom o provizornim životnim problemima i da barem na jednu noć zajedno odete u neki drugi svijet.

A taj svijet može početi s Carpacciom od tikvica (uz njega preporučamo vino Žlahtina Grand Cru), Carpacciom od lososa, Salatom od kozica sa ananasom (uz nju preporučamo vino Josić, Chardonnay). Može se nastaviti Mediteranskom toplo-hladnom saltom od liganja (uz nju preporučamo vino Maximo Oro, Kutjevo) ili Rižotom od gljiva sa sladoledom od dimljenog sira. Može kulminirati  Aromatičnim škampima (uz njih preporučamo pjenušavo vino Senator Malvazija) , Biftekom na rikuli (uz njega preporučamo vino Plavac De lux PZ Svirča)  ili Divljači s knedlima (uz njega preporučamo vino Plavac reserva  PZ Svirča). I možete produženo uživati u Srcu s grožđicama (uz njega preporučamo vino Traminac mirisavi, Erdutskih vinograda) i Čokoladnim orasima, te stvoriti dovoljno lagane energije za daljnje nove svjetove.

Aktulane teme na www.gastronaut.hr:

Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?

Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje

Domaći gulaši

Cikla i 6 recepata s njome

Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa

Naranče u 42 specijaliteta

Domaće maneštre

25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"

10 zanimljivosti o Drniškom pršutu

Bakalar i 18 recepata s njime

JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor

Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte

Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi

FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti

Znate li što su repnice?