Najveća hrvatska baza restorana i recepata

PROGRAM DRUŽENJA ČLANOVA KLUBA GASTRONAUT U GACKOM KRAJU

18.‐20. LISTOPADA 2012.

Teme skupa: Tradicionalna gačanska kuhinja, Gacka pastrva i Velebitska šuma
Organizatori: Županijska komora Otočac, Abisal s Klubom Gastronaut, Hotel&restoran Mirni kutak, TZ Grada Otočca
18. 10. (četvrtak)
14.00 h – dolazak i okupljanje gostiju u hotelu Mirni kutak
Piće dobrodošlice (domaća rakija, gacka voda i gazirana voda)
Razni domaći kolači (pite, kiflice, gačanski razni kolači)
14.30 h – odlazak u Kuterevo u Utočište za mlade medvjede
17.00 h – povratak u Otočac, obilazak skulptura Gačanskog parka hrvatske memorije, Križnog puta i utvrde Fortica
18.00 h – posjeta Muzeju Gacke u Otočcu
20.00 h – večera u Mirnom kutku na temu Tradicionalna gačanska kuhinja
aperitiv Pjenušac Zlatni Vuglec, extra sec

Gačanska večera

Domaći pršut, slanina, suhe mesne kobasice i gačanske police
Domaći razni sirevi (škripavac, gacki sir s cvjetnom peludi, gacki tvrdi sir, ovčji i kozji sir)
uz Rajnski Rizling 2011, Vina Vuglec Breg
Pečena svinjetina zalivena u masti, gacka pogača sa svinjskom masti i crvenom paprikom
uz Plavac Hvar 2010, PZ Svirče
Gačanska mesna juha
uz Opolo 2010, PZ Svirče
Domaće dimljene kobasice s kiselim zeljem i kuhanim krumpirom
uz Mediterraneo 2010, PZ Svirče
Janjeće i teleće pečenje s pečenim krumpirom
uz Pošip 2011, PZ Svirče
Sezonske salate
Gačanska masnica,domaća pita od sira i jabuka, kiflice s domaćim pekmezom
uz Ivan Dolac kasna berba 2002, PZ Svirče

19. 10. (petak)
08.00 h – doručak
09.00 h – obilazak svetišta boga Mitre, posjeta vrilima rijeke Gacke, Centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda i Pećine
13.00 h – ručak na izvoru Pećina

Sirevi, čobanac, domaći kruh uz Plavac i Bijelo Svirče 2010, PZ Svirče

16,00 h – posjeta Centru za tradicijske obrte Otočac
17,00 h – povratak u hotel „Mirni kutak“
20,00 h – večera na temu

Gacka pastrva i Velebitska šuma

Pašteta od gacke pastrve i kavijar gacke pastrve
Dimljena gacka pastrva
Juha od gacke pastrve
Šumska čarolija (rižoto od šumskih gljiva)
Pohana gacka pastrva s krumpir salatom i grah salatom
Gacki štrudl (s jabukama, orasima i grožđicama)
Rolada od višanja
Gulaš od divljači sa palentom

20. 10 (subota)
Doručak i odlazak