Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Program druženja članova Kluba Gastronaut
17. i 18. veljače 2011.


teme skupa
Piva kao namirnica, Marinade za divljač, Domaća patka
organizatori: TZ grada Karlovca, Abisal s Klubom Gastronaut i Udruga hrvatskih restoratera, restoran Lovački rog, hotel i restoran Srakovčić

Četvrtak, 17. veljače 2011.
14. 00 h piće dobrodošlice u hotelu Korana Srakovčić – najboljem malom obiteljskom hotelu kontinentalne Hrvatske; degustacija dimljene ribe i kavijara (obrt Marko) i vina Sauvignon Zdjelarević 2009. i Rose Zdjelarević 2009.
15. 00 h posjet Karlovačkoj pivovari koja proizvodi pivo od 1854. godine
16. 30 h posjet Dobru Petrić (degustacija domaćih proizvoda)
19. 30 h večera u Lovačkom rogu na temu

Marinade za divljač i Pive kao namirnice

Uz piće dobrodošlice pivske pogačica
Lovačka juha - Pjenušac POJ, Mladina
Pačja prsa u marinadi sa kavom - Dajla Malvaziju 2009. , Istravino
Biftek „Lovački rog“ iz marinade od piva - Graševinu Belje vrh 2009.
Srneći odresci iz marinade na način šefa kuhanje - Merlot Belje vrh 2008.
Voće u marinade - Castello Festigia 2008. Agrolaguna
Sauvignon Gaj 2009. Mladina
-----*****-----
Pivski kruh
Uz živu glazbu koja će pratiti večer, nastupiti će i glazbena gošća - operna primadona Ivanka Boljkovac.

Petak, 18. veljače 2011.

09. 00 sati – posjet OPG-u Krnić Lovre, degustacija eko-meda i proizvoda od meda
10. 00 sati – posjet vinskom podrumu Zdenka Vrbaneka (Vivodina)
11. 00 sati – posjet špilji Vrlovka kod Ozlja
12. 30 sati – ručak u SrCu prirode na seoskom domaćinstvu Srakovčić smještenom u idili Gorice Lipničke samo dvadesetak kilometara od Karlovca, opčarat će Vas prirodom , ponudom te sadržajima kušaonicom vina, restoranom, sjenicom i smještajem u tradicionalnim kućama.
Tema ručka:     Domaća patka

Pašteta od pačjih prsa - Bolfan Libertino Rose 2009
 Juha od domaće patke - Bolfan Primus Pinot sivi 2009
 Punjena domaća patka - Bolfan Libertin Pinot crni 2008
 Štrudla od domaćih jabuka - Bolfan Paidia Rajnski Rizling 2009