Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Po prvi puta će se na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci na otvorenome održati jedinstveni Kvarner Wines Festival WineRi 2021. Festival se održava u organizaciji Udruženja Kvarner Wines, odnosno vinara članova Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera. Radno vrijeme festivala je četvrtak, 10.6. od 15:00 do 22:00, te petak, 11.6. i subotu, 12.6. od 12:00 do 22:00.

Čarobni Trg Riječke rezolucije postat će na tri dana centar eno – gastronomske ponude Kvarnera, a u sklopu samoga festivala će se na Visokoj poslovnoj školi PAR u sklopu predstavljanja novog studijskog programa „Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu“ održati i prezentacije, odnosno radionice „Vina Kvarnera u srcu Rijeke“ i „Pjenušava vina Kvarnera u srcu Rijeke“. Ciljevi Kvarner Wines Festival WineRi 2021. su promocija Vina Kvarnera (autohtonih sorti, pjenušaca...) i kvarnerskih proizvoda (pršut, sir, ulje, baškot), promocija edukacijsko, izložbenog, prodajnog prostora Centra autohtonih proizvoda "Primorsko - goranska kašetica", turistička promocija Primorsko - goranske županije i Grada Rijeke, odnosno Kvarnera kao eno - gastronomske turističke destinacije.

Na Kvarner Wines Festival WineRi 2021. svi će posjetitelji imati mogućnost kušati više od 50 etiketa kvarnerskih vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte, a nastupit će vinari iz vinske regije Kvarner – vinogorje Opatija – Rijeka – Vinodol OPG Plovanić Vina iz Kastva, Eko selo Selce iz Selca, Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog, vinogorje Krk (Vrbnik) Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Obiteljska zadruga Gospoja, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Ugostiteljstvo i trgovina Nada, a svoje će proizvode promovirati i obrt Kotač Lokve s goranskim rakijama i likerima, Sirana Hlam s Krka sa sirevima i proizvodima od mlijeka, Krčki pršut Žužić s Krka sa pršutom i suhomesnatim proizvodima i Tramuntana Wood Craft s proizvodima od drva, te ugostiteljska ponuda Primorska konoba.

Suorganizatori Kvarner Wines Festivala WineRi su Udruga „Žlahtina vinogradari i proizvođači vina“ i Udruga „Kvarnerska Kvaliteta“, dok su pokrovitelji Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije odnosno Centar autohtonih proizvoda „Primorsko – goranska kašetica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, HGK Županijska komora Rijeka, HOK Primorsko – goranske županije, Visoka poslovna škola PAR i Jamnica.