Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na Mrežnici i Kupi, samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, čekaju vas ljetne gastro – turističke lokacije. Uz obale rijeka Kupe i Mrežnice, uz prirodu, razne sportske sadržaje i bogat program, do kraja kolovoza možete u Dnevnim boravcima uživati i u atraktivnoj  gastronomskoj ponudi.

Jela su osmislili Ivana Vukmanić iz restorana DP, svojedobna pobjednica Kupa kuhara i Ivan Medić iz restorana Žganjer, koji je pobijedio u HRT-ovom televizijskom showu „Kuhan i Pečen“. Oba restorana koja zastupaju ovi kuhari, se već dugi niz godina nalaze i među 100 vodećih hrvatskih restorana te nose titule Restaurant Croatica.


Dnevni boravak na Mrežnici
Prošle godine je kao rezultat suradnje restorana DP i Mrežnička kuća s agencijom Izvan fokusa nastao Dnevni boravak na Mrežnici i postao hit spoj boravka u prirodi, koktela i sjajnih jela chef-ice Ivane Vukmanić. Uz srca brojnih gostiju, osvojio je i međunarodnu nagradu za novu kvalitetu u turizmu – Turističku prizmu.


Losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od goruščice i meda, beyond burger i burger s odležanom

black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, čips od šarana, nachosi i pohani sladoled, dio su ponude u kojoj možete ove godine uživati na Mrežnici, uz neki od pomno osmišljenih ljetnih koktela.


Dnevni boravak na Kupi


Dnevni boravak na Kupi osmišljen je s restoranom Žganjer. Restoran Žganjer je desetljećima poznat po vrhunskoj janjetini, po štrudlama koje su 2015. godine potakle građane Ozlja na osvajenje Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu na svijetu dugu 1.479,32 m te na oživljavanju dvorskog recepta torte Katarine Zrinski. Iza tradicionalnih specijaliteta koji se u Dnevnom boravku na Kupi nude u street food izdanju: janjetini u uštipcima, telećem jeziku u burgeru, bijelom papru u torti, đumbiru i špek u štrudli, stoji chef Ivan Medić – pobjednik HRT-ovog show-a „Kuhan i pečen“. Tijekom vikenda se u Dnevnom boravku održavaju i posebna gastro događanja - radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka...

Za razliku od ova dva Dnevna boravka, koji će ostati otvoreni do kraja kolovoza, u Karlovcu je na Trgu bana Jelačića od 03.-13. srpnja 2021. na raspolaganju privremeni Dnevni boravak na kojem se uz ugostiteljsku ponudu održavaju različite radionice, glazbeni nastupi i izložbe.

Svi Dnevni boravci, opremljeni su klupama od paleta, dekicama, dekoracijama i lampicama koji dodatno doprinose ugodnoj atmosferi satkanoj od ljepota prirode, finih zalogaja, šarenih koktela i živih boja.