Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Na botelu Marina u organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, u sklopu prezentacije turističke i gastronomske ponude Lošinja pod nazivom aMORE Lošinj, najavljeno je peto izdanje festivala Lošinjskim jedrima oko svijeta, jednog od najvećih događaja na Kvarneru, vezanih uz pomorstvo, koji će se održati od 04. do 18. rujna na Lošinju.

Festival čine brojne regate: 9. Lošinjska regata pasara na vesla i Veloselska regata maštela (bačvi), 4. Noćna regata tradicijskih barki na jedra pod svijetlima reflektora, 39. Lošinjska regata - regata lošinjskih olimpijaca i regata u štap i za kraj 45. Nerezinska regata tradicijskih barki na jedra.

Jedan od najatraktivnijih doživljaja je svakako promatranje zalaska sunca na lošinjskom logeru Nerezinac koji će isplovljavati ponedjeljkom i srijedom, uz prezentaciju bogate pomorske baštine Lošinja. U jednoj od najljepših lošinjskih uvala Čikat odigrati će se atraktivan scenski prikaz ispraćaja pomoraca na Annunziati (crkvici) „Pozdrav kapetanu" te održati plivački maraton i poučno jedrenje za djecu.

Tijekom trajanja festivala, u lošinjskim restoranima su u ponudi riblji meniji „Jela lošinjskih kapetana“ po jedinstvenoj cijeni od 150,00 kn.

Više..