Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U biblioteci Gastronaut poduzeća Abisal, izašlo je 26. izdanje knjige Restaurnat Croatica: „100 vodećih hrvatskih restorana - i njihovi recepti za 2021/2022 godinu".
Restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. Uz restorane koji su izabrani među 100 vodećih, u knjizi se prezentiraju i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji se mogu naći na stolu te destinacije sa svojim gastronomskim i enološkim adutima.

Među receptima restorana, u novom izdanju knjige našle su se i: Punjene suhe šljive u špeku; Njoki s dimljenom skutom; Terina od guščje jetre sa želeom od borovnica; Pržene ljetne štrudlice; Janjeći carpaccio; Carpaccio i tartar od tune; Trganci s vrhnjem i zapečenim špekom; Quiche s kozjim sirom i sušenim rajčicama; Pšenica s dimljenim plodovima mora; File brancina u škartocu; Šufigane lignje; Janjeće tripice; Brački vitalac; Juneći obrazi u portu; Janjeći kotleti u krustu; Odrezak jelena u umaku od vina; Salenjaci; Čokoladna torta od svježih smokava…

Tiskano izdanje je distribuirano na ova prodajna mjesta, a možete ga naručiti i direktno kod izdavača preko linka.

Restorani predstavljeni u knjizi su i nositelji titule Restaurant Croatica 2020, a uz plakete koje im se dodjeljuju 07. listopada 2021. dobivaju i naljepnicu Restaurant Croatica s QR kodom koji vodi na on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

Projekt „100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica“ provodi se u kontinuitetu već 26 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Izdanja iz prethodnih godina možete prolistati klikom na naslovnice knjiga na ovom linku.

Nositelji titule jednog od vodećih okupljeni su i u projektu Klub Gastronaut koji je do sada organizirao preko 120 tematskih gastronomskih skupova i zalaže se za prezentaciju destinacija, potencijala, kulture i povijesti kroz prizmu gastronomije. Voditeljica projekta je prof. Karin Mimica, a pokrenula ga je 1995. godine u suradnji s tadašnjim Hrvatskim gospodarskim forumom.

Izbori za 100 vodećih hrvatskih restorana Restaurant Croatica održani su tijekom studenog i prosinca prošle godine, za restorane su u prvom dijelu izbora preko portala www.gastronaut.hr glasali gosti (u konkurenciji je bilo preko 2400 restorana), a u drugom ugostitelji. Završnu riječ je dao Časni odbor projekta provjerom podataka koji se odnose na ponudu i uslugu restorana te utvrdivši listu restorana s kojom se možemo ponositi na nivou države i koja je baza za vodič kroz 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih specijaliteta.