Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Hrvatska raspolaže s brojnim turističkim adutima, a često nismo niti svjesni koliko smo povezani s njima, čak i kada u svojim domovima nazdravljamo vinima kupljenim u našim supermarketima.

Erdutski vinogradi se ponose svojom Velikom bačvom – najvećom drvenom vinskom bačvom na svijetu upotrebi.

U nju stane 75.000 l vina, slikovito prikazano 100 000 butelja vina, a trenutačno se u njoj nalazi graševina iz berbe 2021. Napravljena je od 109 hrastova i 5 tona čelika, a teška 20 tona.

Reljefe su na njoj radili kipari Tijardović i Fodor te na hrastu bačve izrezbarili hrvatski pleter i sliku Posljednje večere u kojoj Isus drži kalež s vinom.

Bačvu je od slavonskog hrasta 1989. godine izgradio DIK Đurđenovac, jer je tadašnja uprava vinarije, tijekom izgradnje nove vinarije, zaključila da najveći plantažni vinograd u jednom komadu na području Republike Hrvatske – vinograd Erdutskih vinograda zaslužuje i bačvu koja može svojom veličinom konkurirati u svjetskim razmjerima.

Erdutski vinogradi krajem 2022. godine planiraju izaći na tržište s limitiranom serijom vina The Grand Barrel. The Grand Barrel vino iz berbe 2020. pakirat će se u butelje numerirane od 1 do 100 000. Dok čekate vino na policama, možete posjetiti Veliku bačvu u Erdutskim vinogradima i uvjerite se u njezinu veličanstvenost.

Vezani tekstovi:

Novi Pinot grigio Vina Erdut - srebro na Mundus vini!

Vina Erdut u supermaketima

 

Možda će vas zanimati i sljedeći tekstovi:

Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?

Znate li što su repnice?