Najveća hrvatska baza restorana i recepata

02. ožujka u zagrebačkom hotelu Esplanade u organizaciji udruge Vinistra održati će se premijerno kušanje mladih vina sorte malvazija istarska, žlahtina i autohtonih sorata bregovite Hrvatske, poznatije kao En primeur.

Vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari, novinari na desetom En primeuru kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju. Kao predvodnik novih trendova na vinskoj sceni Udruga vinara i vinogradara Istre – Vinistra, prvi En primeur mladih malvazija u Zagrebu organizirala je još 2012., po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj.

Kušanje je podijeljeno u dva vremenska okvira; za profesionalce od 13 do 16 sati (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.) i predstavnike medija te za širu javnost i ljubitelje vina od 16 do 19 sati, no isključivo uz prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre.