Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Bisser mora

Uskoro se u Supetru održava najveće kuharsko natjecanje u ovom dijelu Europu - BISER MORA 2022.

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) po 17. put organiziraju Biser mora, najveće kuharsko natjecanja i festival gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva. Poslovično manifestacija značiti i uvertiru u turističku sezonu na Braču, a održat će se od 8. do 12. travnja u Svpetrvs Hotelima u Supetru.

Prošle godine smo na njemu zabilježili: Biser mora: Od koktela inspiriranih slikom Van Gogha do tatar bifteka s elementima molekularne kuhinje

"Na Biser mora iz godine u godinu dolaze se okušati i razmijeniti iskustva mladi kuhari i vodeći chefovi iz 20-ak zemalja pred međunarodnim kulinarskim sucima i kuharskim ambasadorima svjetskih gastronomija. Budu tu eno i gastro stručnjaci, brand i f&b  manageri, ugostitelji kao i brojni drugi gosti željni novih gastronomskih iskustava i saznanja na brojnim prezentacijama i cooking showovima. Festival nudi i brojne stručne edukacije o vrhunskim tehnikama i trendovima uz korištenje biranih proizvoda iz asortimana naših partnera pod vodstvom renomiranih chefova, sommeliera i barmena." – istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica manifestacije.

Dodajmo, Biser mora krovno je međunarodno natjecanje ŠKMER-a i gastronomski festival, pokrenut u Makarskoj 2006. godine na inicijativu Mira Bogdanovića i drugih osnivača udruge. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Supetar na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe. Iz godine u godine pohode ga stotine natjecatelja iz svijeta, a preko tisuću gostiju prate natjecanja, okrugle stolove, master classove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri).

Prijave, kategorije i pravila natjecanja su na poveznici.

PROGRAM BISERA MORA


PETAK, 8.4.2022.

Dolazak sudionika

SUBOTA, 9.4.2022.

08:00 – 19:00

BISER MORA - Timsko školsko natjecanje kuhara, Timsko natjecanje Chef's table

10:00 – 18:30 Master Classovi, prezentacije i radionice

19:00 – 19:30 Proglašenje rezultata

NEDJELJA , 10.4.2022.

08:00 – 19:00

Natjecanje kuhara - (kategorije: moderno jelo, riba, piletina, janjetina, rižoto, tjestenina, desert, vegetarijansko jelo, live carving, slatki displeji, Chef's table)
Juniorsko natjecanje konobara i barmena - (kategorije: tatar bifteka i crno vino, flambiranje i pjenušca, sinkronizirani koktel)
Natjecanje mentora/nastavnika kuharstva - (kategorija: moderno jelo)

10:00 – 18:30 Master Classovi, prezentacije, radionice

19:00 – 19:30 Proglašenje rezultata

PONEDJELJAK, 11.4.2022.

08:00 – 19:00

Natjecanje kuhara - (kategorije: moderno jelo, riba, piletina, janjetina, rižoto, tjestenina,  
desert, vegetarijansko jelo, live carving, slatki displeji, Chef's table)
Natjecanje mentora/nastavnika kuharstva - (kategorija: moderno jelo)
Kup Biser mora

10:00 – 18:30

Master Classovi, prezentacije i radionice

19:00 – 19:30

Proglašenje pobjednika

 

XVII. Biser mora organizira se u suradnji s projektom  Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split (UP.03.3.1.05.0002) čiji9 je nostelj Turistička škola u Splitu. Projektu je podržan od EU i ima za cilj za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu s kompetencijama prema stvarnim potrebama poslodavaca.