Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Svake godine uoči Uskrsa, u potrazi smo za najukusnijim jelima koji bi bila dio našeg svečanog blagdanskog menija.
Biti zadužen za pripremu jela ne znači uvijek pola dana provesti u kuhinji, ponekad je dovoljno par jednostavnih, ali originalnih recepata za oduševiti vaše ukućane.
Posebnu pažnju posvetite i izgledu blagdanskog stola, ukrasite ga sezonskim cvijećem, a salvete i stolnjaci neka budu veselih boja i uzoraka.
Guštajte u prigodnim delicijama okruženi toplom atmosferom vaše obitelji i svakako započnite sa vrhunskim pjenušcem Valomet Brut  PZ Vrbnika koji će vam dodatno otvoriti apetit.

Iz naše baze recepata preporučamo od toplih predjela Raviole sa šparogama uz vino Rajnski rizling Erdut, Zlatnu Žlahtinu PZ Vrbnik uz Jaja Casino koje je vrlo jednostavno za pripremiti i lijepo izgledaju te od mesnih jela izdvajamo Šunku pečenu u tijestu uz vino Chardonnay Erdut.

Za glavno jelo od mesnih jela izdvajamo Janjetinu sa začinskim biljem uz vino Chardonnay Erdut, Biftek i pljukanci s tartufima uz vino Koria Cuvee Kutjevo, Krčke šurlice z žvacetom od janjčića uz vino Zlatna Žlahtina Grand Cru PZ Vrbnik,

Punjene teleće rolice, Pureću roladu u sezamu s umakom od naranče uz Traminac Erdut, Svinjski lungić u ovitku od pistacija s batatom na kremi od graška, Pačja prsa s mlincima, Nadjeveni svitak i Aromatični but.

Za one koji ipak ne mogi izdržati bez ribe preporučamo Salatu od sipe uz Maximo brut Kutjevo, Rižot od školjki uz Graševinu de Gotho Kutjevo, Punjene lignje s crvenim radićem uz Zlatnu Žlahtinu PZ Vrbnik ili Punjeni šaran uz Graševinu Erdut.

Neki od kolača koji se tradicionalno pripremaju za Uskrs su Pinca, Orehnjača i Makovnjača.

Ukoliko se ipak odlučite za nešto drugačiji slatki završetak toplo preporučamo Millefoglie uz osvježavajući Traubi Kutjevo.

Kako pripremiti Blagdanski kruh, možete proučiti na ovom linku.

Trenutačno je na Gastronaut portalu dostupno preko 2000 recepata, a pretražiti ih možete upisom sastojaka s kojim želite kuhati u pretraživač na vrhu ove stranice.

Želimo Vam Uskrs prožet mirom i toplinom,

Gastronaut web tim