Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Organizator: Turistička zajednica grada Nina u suradnji s ugostiteljima i Klubom Gastronaut

Teme: Morske šparoge, Ninski šokol, Cvijet soli i druga jela s namirnicama ninskog kraja

 

Utorak, 10. svibanj 2022.

17.00 h  Okupljanje ispred Turističke zajednice grada Nina, Trg braće Radića 3, Nin.

17.30 h Prvi susret s Ninskim morskim šparogama Pizzeria ZA KVARAT URE

Prezentacija jela: Hladne Ninske plate sa šokolom i pršutom; Pizze s morskim šparogama - s plodovima mora, Margarita i Kozice & morske šparoge; Pizza s Ninskim šokolom; Salate s Cvijetom soli uz vino graševinu OPG Butić.

Kratki razgled Muzeja ninskih starina.  

19.00 h Konoba Branimir
Prezentacija jela: Savur od skuše sa morskim šparogama; Ragu od sipe i morskih šparoga s palentom od koromača; Ravioli s puinom (skutom) i morskim šparogama na posteljici od gorgonzole i pesta od koprive i paškog sira; Kokot ispod peke sa morskim šparogama uz vina OPG Butić.

Nakon prezentacije, druženje u konobi Branimir uz proizvode OPG Butić - ekološku janjetinu i crno vino s preko 50 starniskih sorti. 

 

Srijeda, 11. svibanj 2022.

10.00 h Gostionica BURELA

Prezentacija jela: Ninski šokol obitelji Burela; Kanapei "Maris" s Ninskim šokolom i dimljenom oradom; Brudet "Dali Burela" s kozicama, hamom i morskim šparogama; Salata "Stella" s jajima, cherry rajčicama, slanutkom, morskim šparogama i cvijetom soli.

Pića: obiteljsko bijelo vino, crno vino OPG Butić, prirodni sok od jabuke OPG Butić.


Kostimirano vođenje povijesnom jezgrom Nina.

12.00 h Pizzeria PEPERONI
Prezentacija jela: Pizza četiri mora s morskim šparogama; Ninska pizza sa šokolom; Salata s kozicama i morskim šparogama uz vina Pošip i Crljenak Kraljevskih vinograda.

13.00 h Obilazak Solane i Muzeja soli, degustacija keksa i čokolade s Cvijetom soli.

14.00 h Cromaris - obilazak mrijestilišta. 

15.00 h Konoba SENTIMENTI 

Prezentacija jela: Tartar jadranske tune na kremi od morskih šparoga, krema od bijelog tartufa, svježi zadarski crni tartuf (Melanos Delmata - Matak tartufi) uz Chardonnay Kraljevskih vinograda; Kremasti zeleni rižoto (morske šparoge) s jadranskim škampima, dimljenje dagnje (Adriatic shella), glazirane morske šparoge uz Žilavku Kraljevskih vinograda; Pureći medaljoni s domaćim ninskim šokolom, aromatizirana palenta, šareni buketić od sezonskog povrća (OPG Vidaić) uz Pošip barrique Kraljevskih vinograda. 

Slobodno vrijeme, nastavak programa u 18.15 h u Zaton Holiday Resortu.


18.15 h sastanak na recepciji Zaton Holiday Resorta, susret s našim domaćinima, predstavljanje Resorta, vođena šetnja Resortom i zajedničke fotografije.

19.30 h restoran Kruške i jabuke (nalazi se u Zaton Holiday Resortu)
Prezentacija jela: File brancina s ninskom morskom šparogom i pestom od agruma; Punjena jadranska lignja sa kozicama i ninskom morskom šparogom; Zapečena jakobova kapica s plavim sirom i ninskom morskom šparogom; Salata s kozicama i ninskom morskom šparogom.

Nakon prezentacije tematskih jela, nastavak druženja u istom restoranu uz ribu s mrijestilišta Cromaris u Ninu i vina Kraljevskih vinograda.

 

Četvrtak, 12. svibanj 2022.

10.00 h  DE SALT STREET FOOD & BAR

Prezentacija jela: Sea, salt & wind: Bruschetta s ninskim morskim šparogama; Burger Grgur ninski s ninskim šokolom i Fleur DeSalt sliced rump steak s ninskim cvijetom soli uz Pošip Kraljevskih vinograda.

Završetak programa.

Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.


Partneri projekta: Zaton Holiday Resort , Solana Nin, Cromaris OPG Butić, Kraljevski vinogradi, Šinjorina Smokva.