Najveća hrvatska baza restorana i recepata

OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA
Supetar, 01. – 03.06. 2022.g.

Otok Brač je poznat po bračkoj janjetini, bračkom siru, maslinama i maslinovom ulju vrhunske kvalitete, bračkom vareniku i naravno po ribi, rakovima i školjkama iz mora koje Brač okružuje. Većina turista dolazi na otok Brač trajektima u Supetar a u supetarskim restoranima otključavaju se autentični okusi bračkih namirnica i tradicionalnih jela. Zajedno ćemo obići supetarske restorane koji sudjeluju u projektu „Otključavanje okusa Brača“ i kušati delicije s kojima se Grad Supetar i otok Brač ponose.

Organizator: Turistička zajednica grada Supetra u suradnji s Klubom Gastronaut

Suorganizatori: konoba Kala, Muzej uja, konoba Kod Tonča, konoba Štorija, konoba Vinotoka, restoran & sushi bar Chopstix, restoran Otok, hotela Osam, bistro Bonaca.

Partneri: Waterman Svpetrvs Resort, vinarija Senjković, vinarija Stina.

Link na vozni red trajekta. Ukoliko dolazite bez auta, ili ćete ga parkirati u Splitu, domaćini mogu organizirati prijevoz od trajektnog pristaništa do Resorta, koji je udaljen 15-ak minuta šetnje. 


SRIJEDA (01.06.2022.)

Dolazak u Supetar u Waterman Svpetrvs Resort u popodnevnim satima. Sobe su na raspolaganju od 14h.

21:00h na Roof top baru Hotela Osam - prezentacija vina Senjković uz degustaciju bračkih zalogajčića (10-ak minuta šetnje od Resorta lokacija).


ČETVRTAK  (02.06.2022.)
doručak u hotelu

10:00h  polazak autobusa ispred recepcije u Škrip i obilazak Muzeja uja.
Degustacija: likera od maslina i višnje;  ekstra djevičanskog maslinovog ulja, domaćih džemova; namaza od crnih maslina; namaza od zelenih maslina; ovčjeg i kozjeg sira, dalmatinskog pršuta; carpaccio od inćuna, crnih maslina u soli.

12:00h konoba Kod Tonča
Otključavanje okusa Brača: Brački pijat (brački ovčji sir, pašteta od jadranske tune, marinirani i slani inćuni, masline, kapari i ukiseljena kapulica), Crni rižot s bračkim maslinovim uljem; Bračka torta; ekstra djevičansko maslinovo ulje.

13:15h konoba Štorija
Otključavanje okusa Brača:  Bračka janjetina na špicu, Hobotnica ispod peke.

14:15h konoba Vinotoka
Otključavanje okusa Brača: Brački ovčji sir  uz vino Senjković Bosso; Sipa na salatu s domaćom kvasinom (octom) uz Pošip “Majstor” vinarije “Bol”; Zelena tjestenina sa plodovima mora- osam vrsti školjaka, rakova, kozica i škampi; Janjeći rižot s varenikom; Bračka janjetina na žaru; Škartoc – delicije iz mora pečene u škartocu s povrćem; Bračka torta - bezglutenska bračka sinergija badema, naranča i čokolade.

15:15h restoran & sushi bar Chopstix
Think globally eat locally - Sirove Strasti (tartar od jadranske tune, marinirani i slani inćuni, kozice, zelena mišanca, kapari, motar, extra djevičansko maslinovo ulje, kruh sa češnjakom); Otočna rolica sa svježim lokalnim namirnicama i azijskim tvistom.

- slobodno vrijeme do 18:30h

18:30h sastanak i susret s domaćinima iz Waterman Svpetrvs Resort, predstavljanje Resorta, vođena šetnja Resortom.

21:00h: prezentacijska večer konobe Kala u centru Supetra (15-ak minuta šetnje od Resorta, lokacija). Future of tradition: Carpaccio od bijele ribe (majoneza kapara, sirup bazge i citrusa, morska šparoga); Ravioli (grancigula, kozice, krema škampa, sladoled ovčji sir); Krem brudet (file gofa, palenta sa sirom i ružmarinom, tostirane pinjole, tikvica), uz vina Stina.
 
PETAK - 03.06.2022.
Doručak u hotelu i chek-out.


10:30 h bistro Bonaca
Otključavanje okusa Brača: Hladna plata s pet okusa Brača (pršut, brački ovčji sir, orasi, masline, kapari); Lagana ljetna otočka salata (domaća smokva, domaci kozji sir, domaći brački bademi, domaći brački med); Odrezak jadranske tune s pečenim bračkim povrćem; Pohana bračka janjetina na pariški način s pireom od mrkve i karfiola; Gospodin Sorbet  (od domaćeg bračkog limuna). 


Završetak programa.