Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Otok Brač je poznat po bračkoj janjetini, bračkom siru, maslinama i maslinovom ulju vrhunske kvalitete, bračkom vareniku i naravno po ribi, rakovima i školjkama iz mora koje Brač okružuje. Većina turista dolazi na otok Brač trajektima u Supetar a u supetarskim restoranima otključavaju se autentični okusi bračkih namirnica i tradicionalnih jela. 

Zajednički meni Supetarskih restorana koji sudjeluju u projektu Otključavanje okusa Brača:

Bistro Bonaca
Hladna plata s pet okusa Brača (pršut, brački ovčji sir, orasi, masline, kapari)
Lagana ljetna otočka salata (domaća smokva, domaci kozji sir, domaći brački bademi, domaći brački med)
Odrezak jadranske tune s pečenim bračkim povrćem
Pohana bračka janjetina na pariški način s pireom od mrkve i karfiola
Gospodin Sorbet  (od domaćeg bračkog limuna)

Restoran & sushi bar Chopstix
Sirove Strasti (tartar od jadranske tune, marinirani i slani inćuni, kozice, zelena mišanca, kapari, motar, extra djevičansko maslinovo ulje, kruh sa češnjakom)
Otočna rolica sa svježim lokalnim namirnicama i azijskim tvistom

Konoba Kala
Carpaccio od bijele ribe (majoneza kapara, sirup bazge i citrusa, morska šparoga)
Ravioli (grancigula, kozice, krema škampa, sladoled ovčji sir)
Krem brudet (file gofa, palenta sa sirom i ružmarinom, tostirane pinjole, tikvica) 

Restoran Families
Ljetna salata sa Bračkim sirom i pršutom – rikola, brački sir, pršut, cherry rajčica, dinja, suhe smokve, bračko maslinovo ulje, aceto balsamico
Filet jadranske tune na polpetama od motra, maslina, tikvica, i rikole sa umakom od jadranskih kozica i badema
Kotleti bračke janjetine na podlozi od au graten krumpira s pečenim šparogama i hladnim umakom od metvice

Restoran Otok, hotela Osam
Juha s vongolama
Domaći brački pršut s mariniranim smokvama
Tjestenina s račićima iz bračkih vala
Filet brancina s krumpirom, špinatom i bračkim maslinama
Bračke palačinke sa svježim sirom i domaćom marmeladom

Konoba Štorija
Bračka janjetina na špicu
Hobotnica ispod peke

Konoba Vinotoka
Brački ovčji sir
Sipa na salatu s domaćom kvasinom (octom)
Zelena tjestenina sa plodovima mora- osam vrsti školjaka, rakova, kozica i škampi
Janjeći rižot s varenikom; Bračka janjetina na žaru
Škartoc – delicije iz mora pečene u škartocu s povrćem
Bračka torta - bezglutenska bračka sinergija badema, naranča i čokolade

Konoba Kod Tonča, Splitska
Brački pijat (brački ovčji sir, pašteta od jadranske tune, marinirani i slani inćuni, masline, kapari i ukiseljena kapulica)
Crni rižot s bračkim maslinovim uljem
Bračka torta

Muzej uja, Škrip
Degustacija: likera od maslina i višnje;  ekstra djevičanskog maslinovog ulja, domaćih džemova; namaza od crnih maslina; namaza od zelenih maslina; ovčjeg i kozjeg sira, dalmatinskog pršuta; carpaccio od inćuna, crnih maslina u soli

 

Projekt Otključavanje okusa Brača - Ključ okusa provodi Turistička zajednica grada Supetra u suradnji s Klubom Gastronaut.

Sudjeluju:  bistro Bonaca, konoba Kalarestoran & sushi bar Chopstixrestoran Families,restoran Otok hotela Osam, konoba Štorija, konoba Vinotoka, konoba Kod Tonča i Muzej uja,

Partneri projekta su: Waterman Svpetrvs Resort, vinarija Senjković, vinarija Stina.