Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Od 02. - 06. studenog 2022. u splitskom Radisson Blu Resort & Spa, u organizaciji udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), održava se 8. međunarodna gastronomska manifestacija  GRAND GOURMET.


"Prilika je to da se prijave europski konobari, baristi,barmeni, turističko-ugostiteljske škole i najbolji timovi hotela i restorana te okušaju u nizu individualnih i timskih natjecanja koja će se održavati tijekom tri dana uz  okrugle stolove, master classove te prezentacije HoReCa stručnjaka, renomiranih chefova i predavača ugostiteljstva" – najavljuju iz ŠKMER-a.

GRAND GOURMET 2022 - PROGRAM edukacija i natjecanja konobara, barmena, barista i restorana

Dan 1.
ČETVRTAK/ THURSDAY, 3.11.2022.
10: 00 EDUKACIJA - Master Class: „Kava doma“, Dušan Kerić
11:00 SLUŽBENI PROGRAM - Otvaranje VIII. Grand Gourmeta
11:30 OKRUGLI STOL - Kava u Hrvata – mitovi i navike
13:00 NATJECANJE - CHEF’S TABLE / NATJECANJE KONOBARA (/ SINKRONIZIRANO POSLUŽIVANJE  / NATJECANJE BARISTA
17:00 EDUKACIJA - Trendovi u ugostiteljstvu: Organska vina, Damir Zrno
18:00 EDUKACIJA - Radionica: Koktel na bazi kave
19:00 SLUŽBENI PROGRAM- Proglašenje, dodjela medalja, diploma, pehara

Dan 2.
PETAK/FRIDAY, 4.11.2022.
10:00 EDUKACIJA Master class: Sljubljivanje jela i maslinovih ulja, Marina Selak
11:30 OKRUGLI STOL- Stipendiranje mladih – ključ uspješnog turizma
12:30 B2B - SAJAM POSLOVA
13:00 NATJECANJE - CHEF’S TABLE – Timsko natjecanje restorana /NATJECANJE KONOBARA / NATJECANJE BARISTA

16:00 EDUKACIJA: Pivo i pivski menu, Hadžić & Herić
17:00 EDUKACIJA: “Whisky Experience – Johnnie Walker Black Label”, Toni Ivica
18:00 EDUKACIJA Prezentacijski show: sinkronizirani kokteli, Kristijan Briješki & Dragan Repac
19:00 SLUŽBENI PROGRAM - Proglašenje, dodjela medalja, diploma, pehara

Dan 3.
SUBOTA/ SATURDAY, 5.11.2022.
10:00 THINK TANK - Moć upravljanja destinacijom kroz doživljaje
11:30 OKRUGLI STOL -  umjetnost prezentacije i prodaje vina
13:00 NATJECANJE - BARMEN CLASSIC /BARMEN FLAIR
16:00 EDUKACIJA - Edukacija: Izrada karte mediteranskih delicija, Mario Pavić

17:00 MASTER CLASS - Putovanje Crljenka Kaštelanskog, Ivan Kovač Matela
18:00 EDUKACIJA - Master class: Sljubljivanje sireva s crvenim vinima, Vladimir Vladić & Damir Zrno
19:00 SLUŽBENI PROGRAM - Flair show / Proglašenje, dodjela medalja, diploma, pehara

GRAND GOURMET 2022 - NATJECATELJSKE KATEGORIJE:
 - TIMSKO ŠKOLSKO NATJECANJE KONOBARA: Sinkronizirano posluživanje
 - CHEF’S TABLE timsko natjecanje (1 kuhar + 1 konobar)
KONOBARI:
 - Priprema i posluživanje tatar bifteka za 2 osobe i posluživanje crnog vina
 - Posluživanje ribe i posluživanje bijelog vina
 - Rezanje i posluživanje sira i posluživanje vina
BARISTI:
- Izrada napitka na bazi espressa
 - Signature drink na bazi espressa
BARMENI:
 - Classic: aperitivni koktel
- Classic: long drink
- Flair

VRIJEDNOST NAGRADNOG FONDA PO KATEGORIJAMA:
Sinkronizirano posluživanje 3.000 kn
Konobar 3.000 kn (natječe se u najmanje 2 kategorije)
Chef’s table 5.000 kn
Barista 3.000 kn
Barmen 3.000 kn (natječe se u 2 Classic kategorije)
Barmen Flair 3.000 kn
Sinkronizirani koktel 3.000 kn
*nagradni fond za natjecanje je osiguran uz uvjet najmanje 5 natjecatelja (ili 5 natjecateljskih parova) po kategoriji

Prijave i informacije za natjecatelje:
www.skmer.hr/grand-gourmet/

Za besplatne edukacije obavezna je prijava na email info@skmer.hr ili na +385 99 319 89 61.
Broj mjesta je ograničen.

Realizaciju ove godine podržavaju Ministarstvo turizma i sporta RH, turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita te partnerske organizacije.