Najveća hrvatska baza restorana i recepata

 

U srijedu, 14. prosinca 2022. ugostitelji uključeni projekte gastronomskih brendiranja destinacija koje turističke zajednice provode u suradnji s Gastronautima, pozvani su u organizirani posjet Electroluxovom centru izvrsnosti u Pordenonu, Italija te izlet u Sacile u popodnevnim satima.

Electrolux Professional - Food, beverage and laundry solutions je osigurao autobus iz Zagreba i Rijeke i zajedničku pripravu i konzumaciju ručka u najsuvremenijoj kuhinji uz  Electrolux Professional Chef Academy - Electrolux Professional Hrvatska članove.

Kako će putovanje trajati nekoliko sati, iskoristiti ćemo to vrijeme za upoznavanje i degustacije proizvoda naših partnera Histris, Aurelia i nekoliko vinara.

Vjerujemo da će i ovo druženje biti stručno i veselo te Vas srdačno pozdravljamo.

Electrolux Professional: Tamara Rakovac

Voditeljica Kluba Gastronaut: Karin Mimica

Program:

polazak autobusa u 06:45 h ispred Shopping centra Arena, sjeverni parking, Zagreb (kontakt osoba Tamara Rakovac, Electrolux mob. 0916323326)

07:30 h Vukova Gorica odmorište - pumpa kojoj se može prići s obje strane autoceste (pridružuju se putnici iz Dalmacije)

09:00 h Vrata Jadrana, sjever, Rijeka

Oko 11:30 h dolazak u Pordenone, Italija u Electrolux Centar izvrsnosti, Electrolux Professional Centri izvrsnosti - Electrolux Professional Hrvatska

Prezentacija opreme tijekom koje će nam članovi Electrolux Professional Chef’s Academije: Executive Chef Maximilian Zedelmeier, Chef  Alberto Peserico demonstrirati:

  • SkyDuo - kako pećnica i šok hladnjak/zamrzivač mogu međusobno „razgovarati“;
  • Sustav SkyLine - najnovija tehnologija COOK&CHILL (parno - konvekcijska pećnica i šok hladnjaci/ zamrzivači) u najsuvremenijim primjenama;
  • Kako ubrzati i pojednostaviti poslove u kuhinji – TrinityPro – mali, ali izuzetno efikasan kuter/ rezalica povrća;
  • Priprema jogurta u šok hladnjaku/zamrzivaču;
  • Brza i automatska priprema pekarskih proizvoda unutar kuće - mirisi, okusi i izgled uz uštede i bolji protok;
  • Dehidracija hrane kao novi način primjene, uz smanjenje otpada, produljenje trajanja vijeka namirnice, bolja organizacija kuhinje (All Taste, Zero Waste);
  • Sous vide, kuhanje u vakumu- ušteda vremena i smanjenje troškova uz zadržavanje okusa i teksture; 
  • Dimljenje hrane.

13:00 h ručak (kušamo pripremljene specijalitete) - buffet stol.

Oko 14:00 h odlazak iz Pordenona.

15:00-16:30 h posjet vinariji i proizvodnji prosecca i rakije Cantine Prosecco Carpenè – Conegliano.

17:00 h posjet vrijeme za šetnju, šoping ili kavu u Sacile, mali gradić na rijeci Livenza, poznat i kao „Vrt Serrenissime“- odnosno Mletačke Republike Venecije, danas poznat i kao središte proizvodnje vrhunskih klavira Fazioli.

18:30 h – odlazak za Hrvatsku

Oko 00:30 h dolazak u Zagreb.

Unaprijed zahvaljujemo našim partnerima iz poduzeća Histris (suhomesnati asortiman) i Aurelia (tjestenina – poklon paketi) te vinarima u čijim ćemo proizvodima uživati tijekom vožnje.

Organizatori zadržavaju pravo manjih izmjena programa.

Kako raspolažemo s ograničenim kapacitetima, molimo vas da što prije, a najkasnije 12.12.2022. potvrdite svoj dolazak na gastronaut@gastronaut.hr ili tel. 098 459 091, s obaveznom napomenom gdje se ukrcavate u autobus.