Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Sljedećeg vikenda uživajte u vinima manjih i srednjih vinara u sunčanoj Makarskoj na prvom Vin Vinu


Vin Vin – Vinski Vikend Makarska, novi  je festival koji slavi vina manjih i srednjih vinara, a održat će se 5. i 6. svibnja u Makarskoj. Na lokaciji Mala obala u srcu Makarske moći ćete uživati u više od 20 vinara iz cijele Hrvatske, poput Štampara, Kolarića, Kurtalja, Vujnovića


Organizatori festivala su Grad Makarska, TZ Makarska, Puni Sepet d.o.o, OPG Puharić i Pivnica Pivac, a cilj festivala je fokusirati se na kvalitetu, a ne kvantitetu, predstaviti manje i srednje vinare, te pružiti im platformu za promoviranje autohtonih sorti.


„Želimo približiti vrhunska Hrvatska vina publici koja s njima nije upoznata, te razbiti mit o tome da su ona preskupa. Zanimljivost ovog druženja je to, da je uvjet sudjelovanja na festivalu da vinari budu osobno prisutni tijekom cjelokupnog trajanja festival, te tako omoguće svojim stalnim, ali i budućim kupcima da ostvare taj neposredni ljudski kontakt, i dobiju odgovore na pitanja koja su ih uvijek zanimala. Jer tko bolje zna od samih vinara" – poručuju organizatori Viv Vina koji na prvo izdanje festivala pozivaju krilaticom “Rukavice su za gospodu, vina za ljude!”.


Tijekom festivala, osim u vinu moći će se uživati u bogatom gastronomskoj ponudi i popratnom glazbenom sadržaju; od živih nastupa splitskog alter disco benda Discopath (petak od 21.30 h) , preko slovenskih bluzera Prismojeni profesorji bluesa  (subota od 21.30 h), do makarske legende DJ Spajića.

VIN VIN POPIS VINARA:
ŠTAMPAR - MEĐIMURJE
KOLARIĆ - PLEŠEVICA
KURTALJ - PLEŠEVICA
ROYAL HILL ESTATE - ERDUT
VOLAREVIĆ - KOMARNA
JAKOPIĆ - MEĐIMURJE
BACCA - SRIJEM
VUINA - TROGIR
REŽEK - MEĐIMURJE
KOS - ZAGORJE
RITOŠA - ISTRA
GRABOVAC - IMOTSKI
GAŠPAR - VRGORAC
DVORAC BELAJ - ISTRA
PROVIĆ - OPUZEN
VUJNOVIĆ - HVAR
MRGUDIĆ - PELJEŠAC
CASA BOSCI - KORČULA
MERGA VICTA - KRČULA
MATELA - KAŠTELA
PUHARIĆ - MAKARSKA
KAPLJA - MAKARSKA
RADALJ - MAKARSKA
KUSIĆ - MAKARSKA RIVIJERA