Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Pozivaju se ljubitelji gastronomije da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na degustaciji tradicijom inspiriranih jela koja će 16. rujna pripremati poznati malinskarski chef Marin Pleše

Malinska – Dubašnica – Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak teži postati prepoznatljivim mjestom valorizacije, interpretacije i komunikacije pomorske baštine Općine Malinska-Dubašnica. S tim ciljem, DUBoak najavljuje jednodnevnu gastronomsku manifestaciju „Dubašljanska gaštronomija - grišnomu fra Karlu u čast“ koja se održava 16. rujna na trgu ispred Interpretacijskog centra DUBoak u Malinskoj. Manifestacija je inspirirana pseudotekstom dr. sc. Branka Fučića “Gaštronomija grišnoga fra Karla z Dubašnice” iz 1996. godine nudeći posjetiteljima zalogaj bogate lokalne gastronomske, ali i jezične baštine.

Poseban kulinarski doživljaj pripremljen je u suradnji s malinskarskim chefom, Marinom Plešeom koji je svojim umijećem pridonio upisu restorana Vila Rova u renomirani Gault & Millau vodič za regiju Kvarner. Chef Marin interpretirat će recepte iz knjižice Branka Fučića i dovršavati tradicionalna jela na licu mjesta, uz nekoliko elemenata i tehnika iz više gastronomije kao što su aromatizirana ulja i začinske soli.

Pozivaju se ljubitelji gastronomije da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na degustaciji tradicijom inspiriranih jela. Po promotivnoj cijeni od 15 E moći će degustirati 4 jela, a ulaznica uključuje i knjižicu sa sastojcima svakog jela, drvenu čašu od hrastovine te čašu vina ili craft piva.

GDJE: Trg ispred Interpretacijskog centra DUBoak

KADA: 16. rujna

12:00 – 22:00 – Prigodni sajam lokalnih krčkih proizvoda

17:00 – Cooking show uz degustaciju jela i lokalnih vina/piva

17:00 – 22:00 – Glazbeni program

CIJENA: 15 eur po osobi
U cijenu je uključena degustacija 4 jela chefa Marina Pleše, čaša vina ili piva, knjižica s opisom jela i drvena čaša.

Ovo kulinarsko putovanje, upotpunit će krčki sopci i kantaduri te izlagači lokalnih proizvoda otoka Krka. Manifestacija se održava uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica.

Pridružite se i uživajte u okusima prošlih vremena čime ćete doprinijeti promicanju dubašljanske baštine i gastronomije! Za rezervacije kontaktirajte DUBoak na +385 91 621 4303 ili putem e-maila duboak@malinska.hr, a više informacija saznajte na www.duboak.org.