Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji

 u Villi Ariston, Opatija

15.12.2023.

14.00h -18.00h

Edukacija o maslinovim uljima uz stručno vodstvo sommelierke za maslinova ulja i dugogodišnje suradnice na projektima Gastronaut Marine Selak koja će vam približiti tehniku kušanja i omogućiti da otkrijete posebnosti i karakteristike vrhunskih maslinovih ulja.

Savršena prilika za naučiti i usavršiti svoju sposobnost prepoznavanja različitih svojstva maslinovog ulja.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje uvijek će obogatiti okus vaših jela.
Naučiti ćemo vas kako odabrati ulje uz svako jelo i iskoristiti ga u potpunosti.


Program

14.00h – 15.15h:

- Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja.
- Čimbenici koji utječu na karakteristike maslinovih ulja.
- Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja.
- Prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima.
 

15.15h – 15.30h: Pauza

15.30h – 16.00h:

- Sorte maslina.
- Postupak kušanja maslinovog ulja.
- Sljubljivanje maslinovih ulja s jelima.

16.00h - 18.00h:

- Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.
- Sljubljivanje maslinovih ulja sa kreativnim jelima chefa Zorana Piljagića u Villi Ariston.

* Degustacija uključuje 5 vrhunska maslinova ulja sljubljenih s 5 kreativnih sljedova pripremljenih sa sezonskim namirnicama.

* Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji.

Cijena po osobi: 280,00 €
Prijave na broj 098459091 ili putem e-maila: marina@gastronaut.hr