Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji
u Villi Ariston, Opatija
15.12.2023.
14.00h -18.00h
Edukacija o maslinovim uljima uz stručno vodstvo sommelierke za maslinova ulja i dugogodišnje suradnice na projektima Gastronaut Marine Selak koja će vam približiti tehniku kušanja i omogućiti da otkrijete posebnosti i karakteristike vrhunskih maslinovih ulja.
Savršena prilika za naučiti i usavršiti svoju sposobnost prepoznavanja različitih svojstva maslinovog ulja.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje uvijek će obogatiti okus vaših jela.
Naučiti ćemo vas kako odabrati ulje uz svako jelo i iskoristiti ga u potpunosti.
Program
14.00h – 15.15h:
- Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja.
- Čimbenici koji utječu na karakteristike maslinovih ulja.
- Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja.
- Prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima.
15.15h – 15.30h: Pauza
15.30h – 16.00h:
- Sorte maslina.
- Postupak kušanja maslinovog ulja.
- Sljubljivanje maslinovih ulja s jelima.
16.00h - 18.00h:
- Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.
- Sljubljivanje maslinovih ulja sa kreativnim jelima chefa Zorana Piljagića u Villi Ariston.
* Degustacija uključuje 5 vrhunska maslinova ulja sljubljenih s 5 kreativnih sljedova pripremljenih sa sezonskim namirnicama.
* Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji.
Cijena po osobi: 280,00 €
Prijave na broj 098459091 ili putem e-maila: marina@gastronaut.hr