Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Poštovani ugostitelji grada Daruvara, dragi 6-i elementi,

U produžetku je program predstojećih edukativnih radionica i sastanaka. Molimo vas da nam javite barem dan prije radionice javite koliko će osoba iz vašeg objekta biti prisutno na kojoj radionici.

Ponedjeljak, 09. listopad, Voditelji restorana, konobari i kuhari, sala iznad restorana Terasa
16:30 – 19:00 h edukativna radionica sa sommelierom Damirom Zrnom
- Vinske regije i podregije Hrvatske; Podregija Slavonija; Daruvarsko vinogorje;  
- Kreiranje vinske karte;
- Čuvanje i temperiranje vina;
- Slaganje jela i vina s naglaskom na lokalne sorte;
- Prezentacija, degustacija i opisivanje vina;
- Vježbe dekantiranja.
Za radionicu su predviđena vina Vinarije Daruvar i PZ Svirča.

Utorak, 10. listopad, restoran Terasa

07:00 – 11:00 h Za kuhare: kulinarska radionica sa chefom Draganom Viskovićem i nutricionisticom Dianom Gluhak Spajić, teme - proteinska i veganska jela. Predviđena je priprema sljedećih jela:

PROTEINSKA JELA: Proteinski kruh; Špageti sa kremom od pečenih patlidžana, oraha i dimljenim tofuom; Pileća tortilja sa crvenim grahom i povrćem, dresing od jogurta i krastavaca; Sporo pečeni rostbif na integralnom kruhu, krema od avokada i hladni umak od senfa; Pureća rolada sa mlincima i povrćem na kremi od graška; Pileća prsa punjena zrnatim sirom i crvenom lećom sa umakom od pečene paprike i okruglicama od kruha;

VEGANSKA  JELA: Zapečena paprika punjena miješanim žitaricama i grahoricama (pšenica, raž, ječam, proso, leća) na salsi s mirisnim biljem; Složenac od kelja i krumpira s gljivama;

SLATKO  JELO za sportaše: Pohane banane u zobenim pahuljicama, crumble od lješnjaka, preljev od meda.

10.00 h Za voditelje restorana: Sastanak na kome ćemo dogovoriti detalje prezentacije gastronomskim i turističkim novinarima, koji dolaze na turu 6-elementi 24.-26.10.

11:00 h Za voditelje restorana i osoblje koje je u komunikaciji s gostima – vježbe opisivanja jela i sljubljivanja jela i vina uz degustacije jela iz kulinarske radionice.  

Kako bi se što bolje i individualno i zajednički prezentirali medijima, od nedjelje 08.-10.10.2023. u vrijeme kada se ne održavaju radionice, dogovoreni su sa svakim od vas pojedinačni sastanci – konzultacije s mag. nutr. Diana Gluhak Spajić i dogovorima vezanim uz individualne marketinške prezentacije (Karin Mimica).

Srdačan pozdrav,
voditeljica projekta:                       direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk:
Karin Mimica                                   Ivana Plažanin Vuković