Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U Rovinju su u organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore 09. i 10. studenog održani Dani hrvatskog turizma. U strukovno sadržajno i korisno osmišljenom programu je sudjelovalo gotovo 2000 turističkih djelatnika, koji su ujedno i proslavili uspješnu ljetnu sezonu.

U sklopu Dana hrvatskog turizma je održano proglašenje za najbolji obiteljski i mali hotel Adrian 2023. Slobodna Dalmacija u suradnji s Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela (OMH).
Ovogodišnji pobjednik je hotel Peteani iz Labina, dok su među brojnim finalistima natjecanja bili Hotel San Rocco iz Brtonigle i Hotel Boškinac iz Novalje koji već godinama nose i titulu 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica.

Tijekom Dana hrvatskog turizma u Rovinju, dodijeljene su i nagrade za najbolje u turizmu 2023. godine. Za najbolju destinaciju hrvatskog turizma proglašen je Dubrovnik.
U kategoriji zdravstveni turizam nagrađene su Daruvarske toplice, a u kategoriji poslovni turizam  Opatija kao kongresna destinacija s tradicijom.
U kategoriji ruralnog turizma nagrađena je berba manadarina i foto safari dolinom rijeke Neretve, a nagradu je preuzeo Gastronaut Pavo Jerković.
Grand hotel Brioni iz Pule proglašen je hotelom godine, a Istra Premium Camping Resort iz Funtane kampom godine.

Održana je i panel diskusija na temu „Putovanje u održivost – iskustva destinacija“, na kojoj se govorilo o odrednicama uspješnog održivog turizma i što se dobiva njegovim razvojem.

Više o događanjima na Danima turizma te popis nagrađenih u svim kategorijama, možete pogledati na stranicama Hrvatske turističke zajednice.