Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Kultni restoran Lička kuća u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera, prostor je duge i bogate tradicije. Izgrađen još 1972. godine, desetljećima nudi autentični ambijent uz mirise i okuse autohtonih ličkih jela, spravljenih na inovativan način. Okružena gustom šumom s jedne i Plitvičkim jezerima s druge strane, Lička kuća je smještena u idiličnom krajoliku koji poziva na duge šetnje i istraživanje zadivljujućeg podneblja.
Samim ulaskom u Ličku kuću osjetit ćete za tren pravu ličku dobrodošlicu, posebnu toplinu otvorenog ognjišta i mirise domaćih delicija, dok će oku zapeti brojni detalji koji svjedoče o nekadašnjoj skromnoj i teškoj svakodnevici starih Ličana.

Na tanjuru restorana Lička kuća nalaze se brojne namirnice čija je kvaliteta odraz očuvane prirode Lika destinacije, od kojih su neke dodatno prošle regionalni sustav kvalitete s uporištem u tradiciji pod nazivom Lika Quality.
Ove godine restoran Lička kuća je dobitnik ugledne nagrade Travelers’ Choice® 2023 od strane Tripadvisora®, svrstavajući ga među top 10% restorana na svjetskoj razini.

Gastro ponuda za Dane Ličke kuće 15.12. – 23.12.2023.

U razdoblju od 15. do 23. prosinca 2023. pozivamo vas da posjetite restoran Lička kuća i prepustite se izvanrednim okusima ličke kuhinje po posebnim cijenama. Ovaj ugledni restoran, koji je već više od pola stoljeća ukorijenjen u kulturnom i kulinarskom bogatstvu ovog kraja, sinonim je za vrhunsku kuhinju i gostoljubivost.
Mnogi će od nas doživjeti svojevrsni gastro vremeplov na spomen mirisa toplog i hrskavog domaćeg kruha i domaćih specijaliteta, te se s nostalgijom prisjetiti nekih prošlih vremena. Upravo je ovaj doživljaj ono što Lička kuća nudi u svoja dva posebno pripremljena promotivna menija.


U meniju 1 počastite se okusima sireva Like, iskusite čuda ječma, autohtone žitarice koja predstavlja ključni sastojak u vrhunskim jelima, posebice u tradicionalnom „Orzotu od janjetine“. Ova tradicionalna verzija rižota, obogaćena ječmom, tamnim Velebitskim pivom i temeljcem od junećih kostiju, pruža nezaboravan doživljaj okusa. Pored mariniranog pilećeg batka i zabatka s krumpirom, lukom i slaninom kao glavnog jela, zasladite se sa savijačom od jabuka s kremom od vanilije.

Odaberete li menu 2, imat ćete priliku kušati namaz od čvaraka i Ličke base na domaćem zapečenom kruhu, zagrijati se bogatom ličkom juhom te uz palentu s pancetom i sirom škripavcem, domaćim svinjskim kobasicama na dinstanom kiselom kupusu te knedlama od šljiva upotpuniti vaš gastronomski doživljaj.

Osim posebnih menija, moći ćete iskoristiti 20% popusta na redovnu ponudu hrane i pića tijekom Dana Ličke kuće.

U okruženju koje poziva na istraživanje prirodnih ljepota Plitvičkih jezera te uz boravak na svježem ličkom zraku koji otvara apetit, očekujemo vas s veseljem na Danima Ličke kuće. Uronite u topli rustikalni ugođaj u srcu Like, uz pucketanje vatre iz otvorenog ognjišta, harmoniju lokalnih okusa i srdačno osoblje, te uživajte u gastrodelicijama Lika destinacije!