Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U srcu jadranske obale, 30-ak kilometara od Zadra, nalazi se Biograd na Moru, grad u kojem će se svaki posjetitelj osjećati dobrodošlo i koji nudi sve potrebno za savršeni ljetni odmor. Ovaj dalmatinski grad, koji je nekoć bio sjedište hrvatskih kraljeva, danas je poznati turistički centar s lijepim plažama, borovim šumama i mnoštvom raznovrsnog sadržaja prikladnih za sve uzraste.


Biograd leži na poluotoku, a okružen je marinama i rivom koja pruža pogled na Pašmanski kanal i njegove otočiće. Zahvaljujući svom položaju, okružen je brojnim prirodnim ljepotama i znamenitostima koje možete razgledati u blizini. Od kulturnog nasljeđa i tragova povijesti preko raznih aktivnosti u kojima možete uživati na otvorenom pa sve do najljepših plaža duž cijele obale.


Obzirom da se nalazi na najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora i na području s najvećim brojem otoka te nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode, Biograd je idealna polazišna točka za nautičare, a cijelo područje pogodno je za jedrenje.
Nautički turizam je jedan od hrvatskih imidž proizvoda i naglašava najljepše što Hrvatska ima. Upravo zahvaljujući nautici Biograd se može pohvaliti produženju sezone, odnosno smanjenju sezonalnosti jer je cilj svakog turističkog mjesta turističku sezonu održati što duže kroz godinu.

Izjava Nives Jeličić, direktorice TZ grada Biograda na Moru:
"Biograd na Moru je poznati turistički i nautički centar, smješten u samom srcu Jadranske obale koji ima dvije moderne marine: Marina Kornati i Marina Šangulin sa preko 1.000 vezova.
Grad je to po mjeri čovjeka, s obzirom na položaj marina koje se nalaze u samom centru grada,  turistička sezona traje cijelu godinu.
Budući je u Biogradu izgrađena prva marina, smatramo Biograd kolijevkom nautičkog turizma u Hrvatskoj.
Idealna je polazišna točka za istraživanje okruženja, prelijepih destinacija.
Kako je ovo najrazvedeniji dio Jadranskog mora u kojem se svojom ljepotom izdvajaju Nacionalni park Kornati s više od 150 otoka, otočića i hridi, te odmah do njega park prirode Telašćica, jedna je od najatraktivnijih svjetskih destinacija za jedrenje. U blizini su i NP Krka, PP Vransko jezero, PP Telašćica, Paklenica, ali i veća središta poput Zadra, Šibenika ili Splita. Svatko tko dođe u Biograd može se već u interaktivnom centru Biosfera upoznati sa ljepotama i aktivnostima u okolnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.
Zanimanje velikog broja gostiju plijeni aquapark Dalmaland koji je podijeljen u 4 cjeline gdje svatko može pronaći nešto za sebe.
Nautički turizam u Biogradu predstavlja perspektivan oblik turističke ponude koja je u stalnom porastu, a temelji se na prirodnim resursima, razvedenoj obali te čistom moru pa je upravo zahvaljujući nautičkom potencijalu grada postao centar razvoja nautičkog turizma.
Iz godine u godinu ulaže se u razvoj marina uz poseban naglasak na održivost i ekologiju, pa biogradske marine već godinama imaju međunarodnu Plavu zastavu koja je pokazatelj visokog standarda u zaštiti mora i obala.
Biograd Boat Show vrhunska je međunarodno prepoznata manifestacija i središnje mjesto okupljanja ključnih segmenata hrvatske nautičke industrije, čime se Biograd iz godine u godinu potvrđuje kao nautičko središte Jadrana. Zahvaljujući terminu održavanja krajem listopada, sajam doprinosi poboljšanju nautičke ponude i produženju turističke sezone koju u Biogradu tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari.
Turistička zajednica grada Biograda aktivno koordinira i doprinosi specijaliziranoj ponudi za nautičare suorganizacijom brojnih tematskih manifestacija i radom na kvaliteti sadržaja. Svojim aktivnostima, tematskim sadržajima i uslugama za nautičare, produljuju njihov boravak u Biogradu, istovremeno kreirajući od Biograda polazišna točku punu informacija i mogućnosti posjeta atraktivnim lokacijama koje ga okružuju.
Kontinuiran rad, aktivnosti i koordinacijom sa svim čimbenicima u gradu koji čine od Biograda aktivnu nautičku destinaciju, doprinijeli su dobivanju nagrade Turistička prizma Nova kvaliteta u turizmu u kategoriji Nautika, u konkurenciji 10 zemalja."