Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Biograd je okružen atraktivnim gastronomskim resursima - ribama i školjkama iz Pašmanskog kanala, Ravnim kotarima punim voća, povrća i mediteranskih kultura te Vranskim jezerom sa slatkovodnim ribama i jeguljama. Bogatstvo okoliša, reflektira se i u ponudi biogradskih restorana i konoba. U njihovoj kuhinji, trag je ostavila i bogata povijest kraljevskog grada za koji su se borili Venecijanci, Turci i Mađari.


Turistička zajednica grada Biograda, prevođena direktoricom Nives Jeličić je odlučila pokrenuti izgradnju brenda grada na adutima koji se reflektiraju u ugostiteljskoj ponudi. U osmišljavanje i realizaciju projekta je uključila Gastronaute na čelu s prof. Karin Mimicom, autoricom i voditeljicom brojnih uspješnih projekata izgradnje gastronomskih brendova destinacija.


15-ak biogradskih restorana uključilo se u projekt izgradnje gastronomskog brenda svoga grada, te su na sastanku održanom 05.ožujka 2024. u Gradskoj vijećnici, proanalizirali moguće zajedničke teme koje se mogu reflektirati u njihovoj ponudi te omogućiti gostima posebne gastronomske doživljaje obojene destinacijom.  

 


Slijedi niz edukativnih radionica te rad na zajedničkim tematskim ponudama koje će biti predstavljene javnosti u svibnju.


Biograd je i poznato nautičko središte za što je prošle godine dobio i međunarodno priznanje Turisticka prizma u konkurenciji 10 zemalja. U njegovoj blizini su Nacionalni parkovi Kornati i Krka te parkovi prirode Telašćica,  Vransko jezero i Paklenica.


Kvalitetnom zajedničkom prezentacijom gastronomskih aduta, svi sudionici projekta planiraju svojom ponudom i uslugom učiniti boravak nautičara i posjetitelja obližnjih nacionalnih parkova i parkova prirode još sadržajnijim, a onima u potrazi za gastronomskim doživljajima prezentirati i dodatne motive za posjet i boravak u njihovom gradu - Biogradu.