Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U suradnji TZ grada Biograda i Gastronuta, 08. i 09. travnja 2024. održavaju se edukativne radionica za ugostitelje grada Biograda koji sudjeluju u projektu gastronomskog brendiranja grada Biograda i jačanja vidljivosti Bigrada na gastronomskim kartama.

Ponedjeljak, 08.04.2024., hotel In

Za voditelje restorana:
10:00 h  sastanak s voditeljima restorana vezan uz gastronomsko brendiranje Biograda, marketing i prezentacije novinarima - Nives Jeličić (TZ) i Karin Mimica (Abisal, Gastronaut)

u nastavku: Siniša Križanec – voditelji restorana, management

  • kako izgraditi dobar, ali i lojalan tim u ugostiteljstvu;
  • kako motivirati djelatnike na kvalitetu;
  • upravljanje;
  • put do uspješnog ugostitelja - socijalni, društveni, politički, tradicijski momenti;
  • putovi do profita.

Za voditelje restorana i osoblje:
12:00 h Drago Nosić, predavanje o ginu-u i koktelima s ginom, degustacija signature koktela s Poetica gin-om.

13:30  h Siniša Križanec - marketing gastronomije i ugostiteljstva;

  • prilagodba ponude profilu gostiju destinacije s ciljem povećanja njihovog zadovoljstva i potrošnje, s naglaskom na nautičare;
  • usklađivanje ponude s aktualnim trendovima u nutricionizmu;
  • funkcionalni jelovnik;
  • prilagodba ponude gostima iz drugih kultura;
  • reklamacije na uslugu i ponudu te kao ih riješiti;
  • VIP gosti;
  • specifični i nesvakidašnji primjeri te kako ih riješiti;
  • načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije.

15:00 h Pršut, šokol i kobasica Zadarska divenica mesnice Lukin, Zadar - upoznavanje s proizvodima i degustacija.
15:45 h Damir Zrno, sommelier za vina – Vinske regije i podregije Hrvatske s naglaskom na Podregiju Sjeverna Dalmacija, vinogorje Zadar - Biograd; Kreiranje vinske karte; Čuvanje i temperiranje vina; Slaganje jela i vina s naglaskom na lokalne sorte; Vježbe raspoznavanja sorti; Prezentacija, degustacija i opisivanje vina; Vježbe dekantiranja - tijekom edukacije će se degustirati nekoliko vina od lokalnih sorti i nekoliko najzastupljenijih sorti Hrvatske.  

Utorak, 09.04.2024., hotel In
Za voditelje restorana, konobare i kuhare:
10.00 h Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja

  • Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja;
  • Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja;
  • Prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima;
  • Postupak kušanja i tehnika sljubljivanja maslinovih ulja s jelima (praktični dio s uljima lokalnih sorti i najpoznatijim sortama Hrvatske).

Za voditelje restorana i konobare:

11:30 h Pelagos net farma - prezentacija i degustacija proizvoda. 

u nastavku Damir Zrno: Od prosecca do prošeka, predavanje i degustacija

12:30 h  Ana Teskera, Craft pive  - predavanje o craft pivama i degustacija piva Brlog Zadar;  
13:30 h u nastavku vježbe prezentacije i sljubljivanje jela koja stižu iz kuhinje s pićima (Siniša Križanec, Damir Zrno), degustacija.

Paralelno od 11:30 h - 15:30 h u kuhinji za kuhare:
Chef Dragan Visković – kulinarska radionica na kojoj će se prezentirati priprema jela za vegane, nekoliko jela s prošekom te priprema hrane souse vide. Pripremati će se: Tartar od cikle; Namaz od slanutka (humus); Vege tortilja sa julien povrćem, graškom i fažolom, krema od avokada i naranče; Mediteranski složenac (krumpir, blitva, poriluk, mrkva, tikvice, gljive); Tjestenina (bez jaja) sa umakom od pečenih patliđana i dimljenog tofua; zapečene paprike punjene miješanim žitaricama na podlozi od fine salse; Okruglice od riže, grožđica i suhih smokava; Jadranske lignje u prošeku; Svinjski lungić u umaku od suhih smokava, šljiva i prošeka; (okruglice od kruha, polpete od blitve, riža na maslacu); janjeći kotlet sa umakom od badema, kadulje i prošeka); Sporo pečeni rostbeef na podlozi od lisnate salate, umak od reduciranog acceta, gorke naranče, meda i maslinovog ulja, grana padana. - Molimo kuhare da uzmu sa sobom sanitarne knjižice.

 

Poštovani ugostitelji grada Biograda, molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na na e-mail: gastronaut@gastronaut.hr ili tel. 098459091 s napomenom koliko osoba sudjeluje na kojoj radionici.

Individualne konzultacije s Gastronaut edukatorima (Križanec, Zrno, Visković, Selak, Mimica) su moguće nakon predavanja 8. i 9.4. te tijekom dana 10.4.2024. Termin možete zatražiti prilikom prijave sudjelovanja na edukacijama.  

Na pomoći u realizaciji edukacija i radionica, unaprijed zahvaljujemo: hotelu In Biograd, vinariji Bora, mesnici Lukin, Pelagos net farmi; OPG Butić; proizvodnji craft piva Brlog, proizvodnji eko pekmeza Šinjorina smokva, proizvodnji gin-a Poetica, OPG „Mate Dušević“, uljari Komarija, vinariji PZ Svirče, PZ Vrbnik, vinariji Zlatno brdo, tvrtki Ribili - Col Sandago vina i Dalmacijavino, Badel 1862,