U suradnji turističkih zajednica Privlaka, Vrsi i Zaton s Gastronautima, 11. i 12. travnja 2024. održava se niz edukativnih radionica za ugostitelje s tih područja.
Četvrtak, 11.04.2024., restoran Amico, Privlaka
11:00 h Siniša Križanec
- kako izgraditi dobar, ali i lojalan tim u ugostiteljstvu;
- kako motivirati djelatnike na kvalitetu;
- upravljanje;
- put do uspješnog ugostitelja - socijalni, društveni, politički, tradicijski momenti;
- putovi do profita.
12:45 h Karin Mimica - Aktualni i novi trendovi u gastronomiji ugostiteljstvu.
u nastavku Šinjorina smokva - džemovi sa smokvama i ideje za primjenu u ugostiteljstvu;
prezentacija lokalnih rakija i likera OPG „Mate Dušević“.
14:00 h Siniša Križanec - marketing gastronomije i ugostiteljstva;
- prilagodba ponude profilu gostiju destinacije s ciljem povećanja njihovog zadovoljstva i potrošnje, naglasak na ponudi za obitelji;
- usklađivanje ponude s aktualnim trendovima u nutricionizmu;
- funkcionalni jelovnik;
- prilagodba ponude gostima iz drugih kultura;
- reklamacije na uslugu i ponudu te kao ih riješiti;
- specifični i nesvakidašnji primjeri te kako ih riješiti;
- načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije;
- osnove kreiranja vinske karte.
15:00 h Pršut, šokol i kobasica Zadarska divenica mesnice Lukin, Zadar - upoznavanje s proizvodima i degustacija.
u nastavku prezentacija i degustacija vina maraština, debit, plavina i cabernet sauvignon privlačkog vinara Tome Šarića te još nekoliko vina karakterističnih sorti - uz razgovor o sljubljivanju vina s lokalnim jelima i namirnicama.
Petak, 12.04.2024., restoran Amico, Privlaka
10.00 h Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja -
- Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja;
- Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja;
- Prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima;
- Postupak kušanja i tehnika sljubljivanja maslinovih ulja s jelima (praktični dio s uljima lokalnih sorti uljara OPG „Mate Dušević“ i Kraljski Dalmatin te najpoznatijim sortama Hrvatske).
11:30 h OPG Butić upoznavanje s proizvodima i degustacija;
12:00 h Ana Teskera, Craft pive - predavanje o craft pivama i degustacija piva Brlog Zadar;
13:00 h Drago Nosić, predavanje o ginu-u i koktelima s ginom, degustacija signature koktela s Poetica gin-om.
Ugostitelji s područja općina Privlaka, Zaton i Vrsi se mogu za edukacije prijaviti u svojim turističkim zajednicama.
Na pomoći u realizaciji edukacija i radionica, unaprijed zahvaljujemo: restoranu Amico, OPG „Mate Dušević“ i Kraljski Dalmatin, vinaru Tomi Šariću, vinariji Bora, OPG Butić, mesnici Lukin, proizvodnji craft piva Brlog, proizvodnji eko pekmeza Šinjorina smokva, proizvodnji gin-a Poetica i uljari San Antonio.