Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U suradnji turističkih zajednica PrivlakaVrsi i Zaton s Gastronautima, 11. i 12. travnja 2024. održava se niz edukativnih radionica za ugostitelje s tih područja.

Četvrtak, 11.04.2024., restoran Amico, Privlaka

11:00 h  Siniša Križanec

  • kako izgraditi dobar, ali i lojalan tim u ugostiteljstvu;
  • kako motivirati djelatnike na kvalitetu;
  • upravljanje;
  • put do uspješnog ugostitelja - socijalni, društveni, politički, tradicijski momenti;
  • putovi do profita.

12:45 h Karin Mimica - Aktualni i novi trendovi u gastronomiji ugostiteljstvu.
u nastavku  Šinjorina smokva - džemovi sa smokvama i ideje za primjenu u ugostiteljstvu;

prezentacija lokalnih rakija i likera  OPG „Mate Dušević“.


14:00  h Siniša Križanec - marketing gastronomije i ugostiteljstva;

  • prilagodba ponude profilu gostiju destinacije s ciljem povećanja njihovog zadovoljstva i potrošnje, naglasak na ponudi za obitelji;
  • usklađivanje ponude s aktualnim trendovima u nutricionizmu;
  • funkcionalni jelovnik;
  • prilagodba ponude gostima iz drugih kultura;
  • reklamacije na uslugu i ponudu te kao ih riješiti;
  • specifični i nesvakidašnji primjeri te kako ih riješiti;
  • načini nošenja sa stresom, vježbe ubrzane relaksacije;
  • osnove kreiranja vinske karte.

15:00 h Pršut, šokol i kobasica Zadarska divenica mesnice Lukin, Zadar - upoznavanje s proizvodima i degustacija.

u nastavku prezentacija i degustacija vina maraština, debit, plavina i cabernet sauvignon privlačkog vinara Tome Šarića te još nekoliko vina karakterističnih sorti  - uz razgovor o sljubljivanju vina s lokalnim jelima i namirnicama.

Petak, 12.04.2024., restoran Amico, Privlaka
10.00 h Marina Selak, sommelierka za maslinova ulja

  • Prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja;
  • Rukovanje i čuvanje maslinovih ulja;
  • Prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima;
  • Postupak kušanja i tehnika sljubljivanja maslinovih ulja s jelima (praktični dio s uljima lokalnih sorti uljara OPG „Mate Dušević“  i Kraljski Dalmatin te najpoznatijim sortama Hrvatske).

11:30 h OPG Butić upoznavanje s proizvodima i degustacija;

12:00 h  Ana Teskera, Craft pive  - predavanje o craft pivama i degustacija piva Brlog Zadar;

13:00 h Drago Nosić, predavanje o ginu-u i koktelima s ginom, degustacija signature koktela s Poetica gin-om.

Ugostitelji s područja općina  Privlaka, Zaton i Vrsi se mogu za edukacije prijaviti u svojim turističkim zajednicama.

Na pomoći u realizaciji edukacija i radionica, unaprijed zahvaljujemo: restoranu Amico, OPG „Mate Dušević“ i Kraljski Dalmatin, vinaru Tomi Šariću, vinariji Bora, OPG Butić, mesnici Lukin, proizvodnji craft piva Brlog, proizvodnji eko pekmeza Šinjorina smokva, proizvodnji gin-a Poetica i uljari San Antonio.