Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Baranja Wine and Walk ove godine dodatno obogaćuje svoj sadržaj koji utjelovljuje vinske degustacije, vrhunsku gastronomiju i prekrasnu prirodu Baranje

Osmi Baranja Wine&Walk održati će se u subotu, 1. lipnja 2024., na vidikovcima Banskog brda. Ovogodišnji još bogatiji i inovativniji program idealna je prilika za uživanje u vinskim i gastronomskim degustacijama uz idiličnu prirodu Baranje. Nakon što je u 2023. godini Baranja Wine&Walk oduševio posjetitelje, ove je godine ljestvica podignuta i više, jer posjetitelje očekuje čak 14 točaka i vinara! Ova dobro poznata i voljena manifestacija obuhvaća doživljaj vinograda i jedinstvenih okusa i aroma vina, ali i tradicionalnih specijaliteta Baranje koja slovi kao jedna od najpoznatijih  vinskih regija Republike Hrvatske.  


„Ovo je manifestacija na koju dolaze ljudi iz cijele Hrvatske i na kojoj se uvijek traži „mjesto više“. Ovogodišnje izdanje je podignuto na novu razinu s četrnaest vinskih i pet gastro točaka“, izjavio je direktor TZ Baranje Matej Perkušić. „Napravili smo i iskorak u smještajnoj ponudi pa tako mogu s ponosom istaknuti kako se u Baranji otvara ponuda luksuznog smještaja koja gostima nudi vrhunski doživljaj Baranje, uz naravno onaj tradicionalni na koji su gosti naviknuli.“
Na ovogodišnjim punktovima Walkere očekuju baranjski vinari i vrhunska autohtona gastronomska ponuda. Staza koja je pružena baranjskim vinogradima, vinskim cestama, surducima, proplancima i šumarcima, duga je 14,24 kilometara te obuhvaća rekordnih 14 postaja. Mnoge od njih su pozicionirane na vidikovcima koji pružaju pogled na prekrasne vizure Baranje uz bogatu ponudu vinskih i baranjskih specijaliteta koji će zasigurno oduševiti Walkere i pružiti im dubinski uvid u baranjsku kuhinju i kulturu. Ovogodišnji baranjski Wine&Walk savršena je prilika za šetnju i opuštanje u prirodi, ali i edukaciju te upoznavanje s onim što dobro poznati vinogradi ove regije nude.
Prva stanica ovogodišnjeg avanturističko-hedonističkog događaja i okupljanje je ispred vinarije Belje u Kamencu. Walkeri će se imati priliku upoznati i sa ostalim sudionicima koji sudjeluju s ponudom na pažljivo koncipranim postajama za odmor i uživanje. To su Kolar, Zlatno Brdo/Udruga Baranjski kulen, Szabo, Kusić/Udruga Maska, Zajec, Weinpert, Martinov, M&M, Svijetli Dvori/Udruga Tako je nekad bilo, Pinkert, Gerštmajer, OPG Juhas Šandor te Horvat. Za sve sudionike je dostupan i vlakić koji ih vraća na polaznu točku.


Na samom kraju manifestacije Walkeri će se moći opustiti na after partyu koji će se održavati na posljednjem punktu ovog jedinstvenog iskustva!

Kotizacija po osobi te uključuje: vinsku čašu, šešir, ruksak, kartu/voucher za degustaciju vina na 14 točaka + 5 gastro točaka i turističkog vodiča.
Prijave su moguće ovdje.