SACHER TORTA (Desert)

Specijalitet Austrijske kuhinje

Sastojci:

130 g šećera
6 jaja
100 g brašna
35 g kakaa u prahu
40 g očišćenih badema
cimet u prahu
100 g maslaca

Za kremu i glazuru:
marmelada od marelica
200 g šećera
20 g kakaa u prahu
čokoladne mrvice (za garniranje)

Upute za pripremanje:

Omekšali maslac pjenasto izradite sa šećerom, kakaom, malo cimeta i 6 žumanjaka. Napravite snijeg od 6 bjelanjaka i dodajte ga smjesi od žumanjaka i maslaca.
Primiješajte 80 g brašna i bademe koje ste prethodno popržili i usitnili.
Kalup za tortu zamastite maslacem i pobrašnite.
Ulijte tijesto i pecite 40 minuta na 160-180°c. 2-3 žlice marmelade izradite s 50 g rastopljenog šećera dok ne dobijete tekuću želatinu. Za glazuru, 150 g šećera kojeg ste pomiješali s malo vode rastopite na slaboj vatri, ali pazite da se ne karamelizira. Rastopljenom šećeru dodajte kakao i promiješajte. Tako dobivenu kremu držite na toplom da ostane mlaka.
Pečeni biskvit izvucite iz pećnice i pustite da se ohladi. Tortu natopite želatinom od marelica pa je jednakomjerno prelijte glazurom od kakaa. Glazura će hlađenjem postati polutvrda. Stranice torte ukrasite čokoladnim mrvicama. Na kraju, pomoću vrećice za ukrašavanje tortu možete ukrasiti bijelom glazurom.