NADJEVENE RAJČICE NA PRIMORSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
4 velike rajčice
15 dag kuhane tunjevine
1 glavica luka
2 kisela krastavca
4 zelene masline
1 žličica gorušice
1 limun
1 dl ulja
peršin, vlasac, sol i papar

Upute za pripremanje:

Rajčicama odrezati vrh i izdubiti sredinu pazeći da se ne ošteti vanjska kožica. Okrenuti ih tako da se ocijedi voda. Luk, kisele krastavce i masline narezati na sitne kockice. Tunjevinu zgnječiti vilicom. Meso rajčica odvojiti od sjemena i narezati na kockice. Rajčicu, tunjevinu i ostale namjernice dobro izmiješati, dodati sjeckani peršin i vlasac, posoliti i popapriti. Posebno izmiješati ulje, gorušicu i limunov sok te dodati nadjevu. Rajčice nadjenuti, posipati sjeckanim peršinom, ohladiti u hladnjaku i poslužiti kao hladno predjelo.