Sastojci:
300 g kukuruznog brašna1 kelj
ribani Parmezan
30 g maslaca
Za umak:
300 g mljevene govedine
200 g oguljenih rajčica
1 luk
1 mrkva
1 rebro celera
crno vino
maslinovo ulje
Za bešamel umak:
80 brašna
1/2 l mlijeka
60 g maslaca
Upute za pripremanje:
Da biste napravili umak, očistite povrće, narežite ga na komade i poprijajte na 4-5 žlica ulja. Dodajte meso i zažutite ga nekoliko minuta na jakoj vatri, podlijte čašom vina, posolite, popaprite, dodajte rajčice i kuhajte otprilike 30 minuta, povremeno miješajući.Listove kelja narežite i skuhajte u puno slane vode. Nakon pola sata, polako dodajte kukuruzno brašno i neprekidno miješajte kako se ne bi formirale grudice. Posolite i nastavite kuhati daljnjih 40 minuta. Palentu izlijte u vatrostalnu posudu koju ste namastili maslacem, prelijte je umakom, završite s bešamelom i pospite parmezanom.
Složenac pecite u pećnici 15 minuta na 200 °C, dok ne poprimi lijepu zlatnožutu boju.