TIKVICE NADJEVENE (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

8 mladih tikvica

Za nadjev
50 dag mljevenog goveđeg mesa
malo slanine i suhe svinjetine
1 luk
2 žlice ulja
2 režnja češnjaka
malo peršina
1 jaje
voda
1 žlica koncentrata od rajčice
sol
papar
malo brašna

Upute za pripremanje:

Opranim tikvicama odrezati vrh i izvaditi sredinu. Napraviti nadjev od posoljenog i popaprenog mljevenog mesa, meljevene slanine i suhe svinjetine. Na ulju lagano popržiti isjeckani luk, dodati meso, još malo popržiti i ostaviti da se ohladi. Dodati isjeckani češnjak, malo peršina, cijelo sirovo jaje, pa sve dobro izmiješati te napuniti tikvice. Napunjene tikvice staviti u posudu, poklopiti i lagano pirjati sa svih strana. Podliti vodom u koju je predhodno umiješan koncentrat rajčice. Lagano pirjati 1 sat i po potrebi podlijevati vodom. Za gušći sok, malo pri kraju pobrašniti.