TUNA ŠEFA KUHINJE (Glavno jelo)

Specijalitet Dalmatinske kuhinje

Sastojci:

200 g fileta svježe tune
40 g pancete (suha slanina)
100 g tikvica
patliđana
paprike ukupno
120 g blitve s krumpirom
sol
papar
maslinovo ulje
marinada od maslinovog ulja i češnjaka

Upute za pripremanje:

Povrće nasjeckamo na komadiće. Skuhamo blitvu s krumpirom, posolimo je i popaprimo te prelijemo marinadom od maslinovog ulja i češnjaka.
Filet tune narežemo na kockice. Umotamo ih u prethodno na trake narezanu pancetu. Na štapiće za ražnjić nižemo tuna – povrće – tuna – povrće.
Štapiće pečemo na grilu 7 minuta, da budu srednje pečeni. Kad su gotovi, začinimo ih maslinovim uljem.
Uz ovo jelo preporučamo obiteljski ponos, vino Don Josip.