JANJETINA S KRUŠKAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

800 g janjetine narezane na pravilne komadiće (zalogaje)
2 mlada luka
4 kruške s tvrdim mesom (williams ili slične)
ribani sir Pekorelo
2 zelena feferona
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pirjajte janjetinu na 3 – 4 žlice ulja, miješajući komade mesa da ravnomjerno požute. Stavite u posudu očišćeni mladi luk i očišćene i narezane komadiće feferona. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, dodajte oguljene i na kockice narezane kruške kojima ste izvadili sjemenke. Posolite, popaprite i skuhajte jelo (bit će potrebno još 10 minuta). Posložite ukusne zalogaje na pladanj, pospite grublje naribani sir i ukrasite po ukusu. Jelo poslužite sa svježom mladom salatom.