NABUJAK OD ŠPINATA 2 (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

2 kg špinata
300 g skute
2 jaja
ribani parmezan
muškatni oraščić
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Špinat očistite i operite, skuhajte ga i dobro ocijedite.
Špinat tada popirjajte na 2-3 žlice ulja i malo soli.
Skutu izradite vilicom, dodajte jedan po jedan žumanjak, šaku parmezana, prstohvat muškatnog oraščića, sol i papar.
Smjesi dodajte špinat i mekani snijeg od bjelanjaka, te začinite s malo soli.
Izlijte smjesu u maslacem namaštenu vatrostalnu posudu i pecite pola sata na 180 °C. Odmah poslužite, ako želite i uz umak kojeg ćete napraviti na način da sirove rajčice ispasirate mikserom, začinite uljem, limunom i Tabascom.