NADJEVENI SAVITAK (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

800 g janjeće plećke bez kostiju
250 g kobasica
150 g kuhana graška
režanj češnjaka
luk
mrkva
jaje
sredina kruha namočena u mlijeku
100 g sira (fontina)
ribani parmezan
kozlac
peršin
bijelo suho vino
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Potucite meso, posolite, popaprite, dodajte kozlac i malo ulja.
Stavite sjeckani peršin, celer, luk i češnjak, te oguljenu kobasicu u zdjelu s ocijeđenim kruhom, jajem, sirom, soli i paparom. Dobro promiješajte.
Umiješajte grašak i sir narezan na komadiće. Ovu smjesu stavite na meso u obliku duguljastih sjeckanih odrezaka.
Uvijte meso, pazeći da nadjev ne ispadne, i čvrsto svežite koncem.
Ulijte čašu vina, pustite da ishlapi, poklopite i kuhajte polako 90 minuta. Tijekom kuhanja podlijevajte, po potrebi, toplom juhom. Narežite ohlađeni savitak s kojega ste uklonili konac.