OSLIĆ IZ FOLIJE U UMAKU OD KISELOG VRHNJA (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

800 g fileta od oslića
1 glavica sjeckanog luka
100 g šampinjona izrezanih na ploške
sol i papar
pola male žlice soka od limuna
1 velika žlica maslaca
3 dl vode

Umak:
4 dl kiselog vrhnja
1 velika žlica soka od limuna
sol i papar
1 mala žlica kapara
1 velika žlica sjeckanog peršina
četvrtina male žlice crvene paprike

Upute za pripremanje:

Na veliki komad alufolije staviti filete. Obložiti ih lukom i šampinjonima. Posoliti i popapriti te preliti limunovim sokom. Ribu i povrće obložiti komadićima maslaca. Alufoliju preklopiti tako da prilikom kuhanja ništa od sadržaja ne izađe. U ekspresni lonac staviti vode i foliju s ribom. Učvrstiti poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjiti vatru i kuhati 5-7 minuta. Lonac skinuti s vatre, smanjiti pritisak i skinuti poklopac. Foliju s ribom izvaditi, oprezno otvoriti i ribu s povrćem i svim sokom staviti u zdjelu. U posebnu posudu staviti kiselo vrhnje i lagano ga zagrijavati dok ne dođe do točke vrenja. Dodati sok od limuna, sol, papar, kapare i peršin. Dobro promiješati i preliti preko ribe i povrća. Posuti crvenom paprikom. Uz ribu poslužiti kuhani krumpir.