ROASTBEEF S LUČICAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

1 kg roastbeefa
100 g dimljene slanine
10 mladih glavica luka
1 dl suhog bijelog vina
3 grančice metvice
2 grančice ružmarina

50 g maslaca
3 tanke kriške kruha
juha
3 žlice ulja
papar
sol

Upute za pripremanje:

Narezati roastbeef, zaliti ga vinom, dodati začinsko bilje, poklopiti i ostaviti na hladnom 1 sat. Dobro ga obrisati, ispržiti na ulju; ocijediti, posoliti i popapriti. Posebno na maslacu ispržiti narezanu slaninu, dodati glavice luka i zaliti procijeđenom marinadom. Po potrebi dodati juhe. Posoliti, popapriti i preliti preko mesa. Peći 40 minuta u pećnici na 180 ºC. Istodobno u pećnici ispržiti kruh, narezan na trokute, pa dodati jelu prije posluživanja.