SLOŽENAC OD PORILUKA (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

3-4 poriluka
120 g šunke u kriškama
130 g naribanog sira Gouda
50 g brašna
2,5 dl mlijeka
blagi senf
60 g maslaca

Upute za pripremanje:

Poriluk operite i očistite, prerežite napola po dužini i kuhajte 20 minuta u lagano posoljenoj vodi. Poriluk tada ocijedite i pustite da se ohladi. Pripremite bešamel od 30 g maslaca, brašna i mlijeka. Čim se umak zgusne, dodajte mu žličicu senfa, 100 g fino naribanog sira, posolite i popaprite. Komade poriluka umotajte u kriškicu šunke, složite ih u vatrostalnu posudu koju ste namastili maslacem i prelili tankim slojem bešamela. Na kraju poriluk prelijte preostalim bešamelom, pospite preostalim parmezanom i zapecite 20 minuta na 180 °C. Ovo hranjivo jelo idealno je u vegetarijanskoj kuhinji.