BROKULA S POVRĆEM (Prilog)

Specijalitet Grčke kuhinje

Sastojci:

2 veće brokole
2 krumpira narezana na kockice
1 mrkva narezana na kolutiće
1 tikvica izrezana na kolutove
2 šalice vruće vode
1 žlica masla
četvrtina žličice zrna crne gorušice
1 žličica kumina
četvrtina žličice ljute crvene paprike
malo crnog papra i soli
četvrtina žličice komorača

Upute za pripremanje:

Zagrijati maslo i ubaciti zrna crne gorušice. Kada zrna počnu pucketati, dodati kumin, ljutu papriku i komorač. Kratko popržiti i dodati mrkvu, krumpir, tikvice i izrezane stapke brokole. Pržiti još malo i dodati vruću vodu. Kuhati na umjerenoj vatri 10 minuta pa dodati cvjetove brokole, sol i crni papar. Kuhati dok povrće ne omekša i voda ne ispari. Povremeno lagano promiješati i paziti da se cvjetovi brokole ne raspadnu. Po želji povrće možemo preliti s malo limunovog soka ili kiselim vrhnjem.