GURMANSKA SABLJA (Glavno jelo)

Specijalitet Hrvatske kuhinje

Sastojci:

Za 10 osoba:
1 kg beefsteaka
1 kg rumpsteaka bez kosti
1 kg teleće pisanice
1 kg svinjske pisanice
1 kg dimljene svinjske pisanice,
0,5 kg dimljene hamburške slanine
0,3 kg svježe paprike
0,5 kg, svježih rajčica
1,5 kg luka
10 obroka rižoto sa šampinjonima
0,2 l konjaka
0,12 kg soli
0,01 kg papra
10 obroka umaka od gljiva

Upute za pripremanje:

Od svake vrste mesa izreže se po 10 fileta i peče na žaru. Povrće režemo na široke ploške i također pečemo na žaru. Kad je meso pečeno nabadamo ga naizmjenično s povrćem na sablju i poslužujemo na podlozi od rižota sa šampinjonima. Prije serviranja gostima, prelije se ugrijanim konjakom i zapali. Posebno serviramo umak od gljiva.