JANJEĆA KOLJENICA (Glavno jelo)

Specijalitet Hrvatske kuhinje

Sastojci:

300 g janjeće koljenice (1 koljenica)
sol, papar
ružmarin, češnjak
mljevena crvena paprika s okusom dima
maslinovo ulje

umak:
50 g kapule
0,2 dl maslinovog ulja
250 g crvene paprike
sol, 0,3 dl slatkog vrhnja
200 g mladog krumpira

Upute za pripremanje:

Janjeću koljenicu mariniramo s navedenim začinima i ostavimo je 24 sata da odleži. Nakon toga obradimo sous vide tehnikom. Ako nemamo tu mogućnost pečemo je na klasičan način na 150 °C 3 sata dok ne dobije lijepu boju.
Umak napravimo tako da na maslinovom ulju pirjamo sitno sjeckani luk, dodamo papriku te nastavimo pirjati dok ne omekša. Zatim dodamo vrhnje, začinimo te blenderom pretvorimo u umak.
Mladi krumpir narežemo na ploške i ispečemo u dubokom ulju.
Sve zajedno složimo na tanjur.