ODREZAK DIJANA S NJOKIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Hrvatske kuhinje

Sastojci:

teleći ili pureći odrezak
dimljena šunka
češnjak
šampinjoni
pire od rajčica
krumpir
sol
1 jaje
malo ulja
brašno po potrebi

Upute za pripremanje:

U teleći ili pureći odrezak (po želji) umotati domaću dimljenu šunku. Ispeći na roštilju.
Umak
Na malo ulja ispržiti malo češnjaka dok ne požuti, zatim dodati narezane šampinjone i pirjati dok ne omekšaju. Dodati vodom razrjeđen pire od rajčica. Pri kraju dodati izmiješano brašno i mlijeko da bi se umak zgusnuo.
Njoki
Krumpir se kuha u kori, oguli, zgnječi i doda mu se malo soli, 1 jaje, malo ulja, brašna po potrebi i zatim se izmijesi u glatko duguljasto tijesto. Oblikuju se njoki i kuhaju u kipućoj vodi nekoliko minuta.