CURRY PILETINA WOK (Glavno jelo)

Specijalitet Indijske kuhinje

Sastojci:

250 g pletine
10 g kapule
100 g mrkve
100 g paprike
100 g šampinjon
2 dl kokosovog mlijeka
15 g cury pasta (žuta)
0,5 dl vrhnja za kuhanje
40 g kikirikija
10 g sezama
10 g mladog luka
0,05 dl ulja

Upute za pripremanje:

U posudu stavimo curry pastu, kokosovo mlijeko i vrhnje za kuhanje. Sve dobro izmiješamo.


Piletinu narežemo na trakice


Povrće  režemo na trakice.


Zagrijemo dobro Wok i stavimo u njega ulje. Na ulju popržimo piletinu, pa dodajemo povrće redom od najtvrđeg do najmekšeg.


Kada se sve iz sotira,  dodamo umak od currya kojeg prethodno napravimo i pustimo da se sve zajedno prokuha i poveže.


Serviramo uz rižu koju pospemo kikirikijem, sezamom i sitno sjeckanim mladim lukom.