BEZE TORTA S MALINAMA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za beze listove:
5 bjelanjaka
25 dag šećera u prahu + za posipanje
2 žličice bijelog octa
2 žličice škrobnog brašna
5 dag bijele čokolade
sol
za nadjev:
65 dag malina
3 listića želatine
5 dcl slatkog vrhnja
5 dag šećera
sok 1/2 limuna
maraskino

Upute za pripremanje:

Istucite vrlo čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka. Malo-pomalo primiješajte prosijani šećer. Dobit ćete čvrstu, snježno bijelu i blistavu smjesu. Primiješajte ocat, brašno i naribanu čokoladu. Lim pokrijte masnim papirom i još ga namažite tankim slojem maslaca. Nacrtajte 3 kruga, promjera 26 cm, pa štrcaljkom na njih nanesite smjesu. Izravnajte površinu. Pecite 1 sat u pećnici, zagrijanoj na 120°C. Za nadjev namočite želatinu u hladnu vodu. Istucite slatko vrhnje, pa primiješajte šećer, maraskino i limunov sok. Zagrijte 2 žlice smjese s vrhnjem i primiješajte iscijeđenu želatinu. Miješajte da se otopi, te primiješajte cijelom vrhnju. Na prvi list nanesite trećinu kreme i u nju utisnite pola očišćenih malina. Stavite drugi list, pa jednako nanesite kremu i maline. Na vrh stavite treći list. Neka se u hladioniku stvrdnjava najmanje 2 sata. Prije posluživanja premažite i ukrasite kremom, te malinama.