ČOKOLADNA TORTA OD SVJEŽIH SMOKAVA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

biskvit:
3 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 dl ulja
1 dl mlijeka
80 g čokolade u prahu
1 prašak za pecivo

nadjev:
1 kg svježih smokava
300 g šećera

preljev:
1 dl slatkog vrhnja
150 g čokolade

Upute za pripremanje:

Za biskvit sve sastojke dobro izmiksamo i stavimo u kalup za tortu pa stavimo peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180°C. Ohlađeni biskvit razrežemo na pola i namočimo sa sambuka likerom.


Za nadjev kuhamo smokve i šećer na laganoj vatri 20 minuta. Ohlađenim nadjevom punimo biskvit.


Napravimo preljev od slatkog vrhnja i čokolade. Dobro ohladimo te poslužimo s domaćim likerom od koromača.