DAGNJE U VINU (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 kg dagnji
200 g majoneze
senf
peršin
korijandar u zrnu
2 l bijelog vina
kuhani krumpir začinjen peršinom (kao prilog)

Upute za pripremanje:

Dagnje očistite i operite. Zakuhajte 2 litre vina, dodajte dagnje i kuhajte ih 6-7 minuta, lagano posolite i začinite peršinom. Izvadite meso iz oklopa školjke, ali nekoliko ih ostavite čitavih – trebat će vam za garniranje. Školjke ostavite da se prohlade.
Vino kuhajte dok gotovo u potpunosti ne ishlapi. Izvadite češnjak, dodajte majonezu, žlicu senfa i povežite umak. Ocijeđene dagnje složite na tanjure prelivene umakom i garnirajte školjkama koje ste ostavili u oklopu. Pospite sjemenkama korijandra i poslužite uz prilog od kuhanog krumpira začinjenog peršinom.